Koolhydraatarme brownie trifle met aardbeien mascarpone

Dessert
Maak kennis met de heerlijke koolhydraatarme brownie trifle met aardbeien mascarpone – het perfecte dessert voor iedereen die op zoek is naar een gezondere optie zonder concessies te doen aan smaak en decadentie! De koolhydraatarme brownie trifle is gemaakt met heerlijke aardbeien en een romige mascarpone, allemaal in lagen gestapeld om een onweerstaanbaar dessert te creëren.
Porties: 3

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 275kcal
Eiwitten 14g
Koolhydraten 7g
Vetten 21g

Ingrediënten

 • 1 ei
 • Gedroogde kruiden: zout, kaneel.
 • 50 gram suikervrije chocolade 
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 20 gram amandelmeel
 • 3 eetlepels erythritol
 • 100 cl room
 • 100 gram mascarpone 
 • Rood fruit
 • Toppings naar keuze: rood fruit, suikervrije chocolade,…

Aan de slag

 • Start met het browniedeeg: klop 1 ei los en voeg er zout en kaneel aan toe. Voeg hier 50 gram gesmolten chocolade aan toe en spatel het onder elkaar. Voeg er ook nog 1 theelepel cacaopoeder, 20 gram amandelmeel en 1 eetlepel erythritol aan toe.
 • Doe je beslag in een klein bakvormpje van 12-15 diameter. Plaats voor 10 minuutjes in een oven van 175°C.
 • Haal je brownie uit de oven en laat afkoelen. Eens afgekoeld, breek je het in stukjes.
 • Mix 100 centiliter room tot het dikker begint te worden. Voeg er 2 eetlepels erythritol aan toe. Klop de room en de zoetstof verder op tot het helemaal stijf is geworden.
 • Voeg er 100 gram mascarpone (op kamertemperatuur) aan toe en meng onder de opgeklopte room.
 • Start het met opbouwen van jouw glaasjes: een laagje fruit, een laagje brownie-stukjes, een laagje fruit, een laagje mousse. Werk af geschaafde chocolade en nog extra fruit.

Wat is erythritol?

Erythritol is een suikeralcohol die vaak wordt gebruikt als zoetstof in verschillende voedingsmiddelen. Het is een uitstekend alternatief voor suiker, vooral voor mensen die een keto dieet volgen. Erythritol heeft een zoete smaak, vergelijkbaar met die van suiker, maar bevat vrijwel geen calorieën en heeft een minimale impact op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die hun koolhydraatinname willen beperken tijdens een keto dieet, waarbij het vermijden van suikers en het handhaven van een staat van ketose cruciaal zijn. Bovendien heeft erythritol geen invloed op de insulineproductie, wat het een geschikte zoetstof maakt voor diabetici en mensen die hun bloedsuikerspiegel willen beheersen. Het kan worden gebruikt in keto-vriendelijke recepten, zoals zoete snacks, desserts en drankjes, om een aangename zoetheid te bieden zonder de negatieve effecten van suiker.

Een ander voordeel van erythritol tijdens een keto dieet is dat het weinig invloed heeft op de spijsvertering. In tegenstelling tot andere suikeralcoholen wordt erythritol grotendeels onveranderd geabsorbeerd in de dunne darm en wordt het niet afgebroken door de darmbacteriën. Dit betekent dat het minder snel spijsverteringsproblemen veroorzaakt, zoals winderigheid of diarree, die vaak geassocieerd worden met het consumeren van andere zoetstoffen. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige mensen gevoeliger kunnen zijn voor erythritol en milde spijsverteringsklachten kunnen ervaren bij overmatig gebruik. Over het algemeen is erythritol echter een veilige en effectieve zoetstof die het mogelijk maakt om van zoete smaken te genieten tijdens een keto dieet zonder de negatieve effecten van suiker of andere koolhydraatrijke zoetstoffen.

Fruitsuiker tijdens een keto dieet?

Fruitsuiker, ook wel bekend als fructose, is een natuurlijke suiker die voorkomt in fruit. Tijdens een keto dieet is het gebruikelijk om de inname van koolhydraten, inclusief suikers, tot een minimum te beperken om het lichaam in een staat van ketose te brengen. Helaas bevat fruit, hoewel het veel voedingsstoffen en vezels bevat, ook natuurlijke suikers zoals fructose. Deze suikers kunnen het moeilijk maken om in ketose te blijven, omdat ze de insuline- en bloedsuikerspiegels kunnen verhogen. Daarom wordt tijdens een keto dieet meestal aanbevolen om de consumptie van fruit en andere suikerrijke voedingsmiddelen, inclusief fructose, te beperken.

Het beperken van de inname van fructose tijdens een keto dieet kan helpen om een stabiele staat van ketose te behouden en het lichaam in staat te stellen vet als brandstof te gebruiken in plaats van koolhydraten. Hoewel sommige mensen mogelijk kleine hoeveelheden fruit kunnen opnemen zonder uit ketose te raken, is het belangrijk om de totale koolhydraatinname in de gaten te houden, inclusief die afkomstig zijn van fruit. Het is vaak raadzaam om te kiezen voor vruchten met een lager suikergehalte, zoals bessen, in plaats van vruchten met een hoog suikergehalte, zoals bananen of druiven. Door de inname van fructose te beperken en te kiezen voor koolhydraatarme voedingsmiddelen tijdens een keto dieet, kan men de beste resultaten behalen in termen van het behoud van ketose en het bevorderen van gewichtsverlies.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie