Op zoek naar een heerlijk, gezond en hartig gerecht dat perfect past bij een koolhydraatarm dieet? Probeer dan deze overheerlijke koolhydraatarme bloemkoolquiche met rookworst! De toevoeging van rookworst geeft deze quiche een hartige smaak. De quiche is gemakkelijk te maken en is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of als onderdeel van een gezellige brunch.
Porties: 8
Bereidingstijd: 50 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 424kcal
Eiwitten 21g
Koolhydraten 4g
Vetten 38g
Ingrediënten
Bodem
- 100 gram geraspte kaas
- 75 gram roomkaas
- 100 gram amandelmeel
- 1 ei
- Italiaanse kruiden naar smaak
Vulling
- 6 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram rode ui
- 250 gram rookworst
- 100 gram geraspte kaas
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de geraspte kaas en roomkaas in de magnetron. Roer goed en meng hier het amandelmeel en Italiaanse kruiden doorheen. Laat licht afkoelen en meng het ei door het deeg.
- Vet een springvorm van 26cm in en verdeel het deeg in de vorm. Prik met een vorm gaatjes en bak de bodem voor 15 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de eieren, crème fraîche en 50 gram geraspte kaas.
- Snijd de ui in ringen en de rookworst in plakjes. Breng het ei mengsel op smaak met de kruiden. Haal de bodem uit de oven en schenk hier over het eimengsel.
- Verdeel de ui, rookworst en overige 50 gram geraspte kaas en bak de quiche voor 25 minuten of totdat het gaar is.