Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 125 gram gemengde champignons
- 100 gram biefreepjes
- 1 runderbouillonblokjes
- 1 teentje knoflook
- 0,5 cm gember (geschild)
- olijfolie om in te bakken
Aan de slag
- Breng in een ruime kookpan 500 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje, de knoflook en de gember toe. Laat 10 minuten pruttelen op een lage stand.
- Snijd intussen de champignons in kwarten en bak ze even aan in olijfolie. Voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de bouillon.
- Schil de courgette en maak slierten met een spiraalsnijder.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de biefreepjes in 2 minuten goudbruin. Voeg de courgetteslierten toe aan de bouillon en kook in 1 minuut gaar.
- Doe de soep in grote kommen en voeg de biefreepjes toe.
Dit is waarom de courgette slierten gezonder zijn dan de originele noodles in een noodle soup.
Noodle soup is een populaire maaltijd die bekend staat om haar snelle en gemakkelijke bereiding, maar het is helaas niet altijd de meest gezonde optie. Traditionele noodles zijn vaak gemaakt van wit meel, waardoor ze een hoog niveau van geraffineerde koolhydraten bevatten en weinig voedingsstoffen. Dit kan leiden tot gewichtstoename.
Gelukkig is het mogelijk om noodle soup gezonder te maken door de noodles te vervangen door courgette slierten. Courgette bevat veel vezels en weinig koolhydraten, waardoor het een ideale vervanging is voor traditionele noodles. Bovendien bevat courgette veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine C en kalium, die belangrijk zijn voor een gezonde levensstijl.
Waarom word in dit recept rundvlees gebruikt?
Rundvlees, in dit recept beefreepjes, is een uitstekende bron van eiwitten, B-vitamines en mineralen zoals ijzer en zink. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten, die helpen bij het opbouwen en onderhouden van spieren. Bovendien bevat het weinig koolhydraten, waardoor het perfect past in een koolhydraatarm dieet.
Een koolhydraatarm dieet streeft naar een vermindering van de inname van koolhydraten en een toename van de inname van gezonde vetten en eiwitten. Rundvlees is hierbij een uitstekende keuze, omdat het weinig koolhydraten bevat en rijk is aan eiwitten en gezonde vetten.