
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 160 ml water
- 4 eetlepels Steviala 2 Sweet
- 50 gram roomboter
- 10 gram arrowroot
- 35 gram kokosmeel
- 170 gram amandelmeel
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
Aan de slag
- Neem een lage pan en verwarm het water samen met de boter en de suiker. Breng dit naar het kookpunt en zet daarna het vuur uit.
- Neem een kom waar je het amandelmeel, kokosmeel en het arrowroot goed in mengt zodat het volledig in elkaar opgenomen is.
- Neem een houten spatel en meng deze droge ingrediënten door het water
- Laat dit nu even afkoelen en voeg dan een ei toe.
- Giet het mengsel in een spuitzak met een gekarteld mondstuk.
- Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Je kan ze op verschillende manieren bakken: In de oven, in olijfolie in de pan of in een frituurpan.
- Ik heb gekozen voor een frituurpan met ossenvet.
- Bak ze goudbruin en serveer met wat keto poedersuiker.
Waar komt de naam kermis zoet vandaan?
De titel “kermis zoet” in het recept voor koolhydraatarm kermis zoet verwijst naar de smaak en stijl van traditionele kermislekkernijen. Deze zoetigheden zijn meestal kleurrijk, zoet en feestelijk, en zijn een populaire traktatie op kermissen en festivals over de hele wereld.
Het recept voor koolhydraatarm kermis zoet is een gezondere versie van deze traditionele lekkernijen, waarbij suikers en koolhydraten worden beperkt terwijl de zoete smaak en vrolijke sfeer behouden blijven.
Dit is waarom de oven gezonder is dan frituren.
Het bakken van voedsel in de oven is over het algemeen gezonder dan frituren, omdat het minder olie en vet vereist. Frituren kan leiden tot een hoog vetgehalte en overmatige inname van calorieën, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen, terwijl het bakken in de oven vaak leidt tot een lager vetgehalte en dus minder calorieën.