Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 100 gram tonijn uit blik
- 1 gekookt ei
- 1 steel lente uit
- 1/4 komkommer
- bieslook
- mayonaise
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
Aan de slag
- Was alle groenten grondig en snijd ze in stukjes. Kook ondertussen 1 ei hard.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de grote pit. Maak nu inkervingen in het vruchtvlees en lepel hem daarna volledig uit.
- Open het blikje tonijn en giet het vocht af.
- Meng de salade met de mayonaise. Voeg nog wat peper en zout toe.
- Serveer in de lege schil van de avocado en giet er nog wat extra olijfolie op.
Waarom is vis één van de gezondste opties is tijdens je koolhydraatarme dieet
Vis in het algemeen is een gezonde keuze voor een koolhydraatarm dieet, omdat het een goede bron is van eiwitten en omega-3-vetzuren. Ook bevat vis vaak weinig koolhydraten, waardoor het een goede keuze is voor mensen die hun koolhydraatinname willen beperken. Bovendien is vis rijk aan vitamines en mineralen zoals vitamine D, ijzer en zink, die belangrijk zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling.
Als je een koolhydraatarm dieet volgt, is het aan te raden om vis regelmatig op te nemen in je dieet. Opties voor koolhydraatarme visgerechten zijn bijvoorbeeld gegrilde zalm met groenten, tonijn salade of vis met een koolhydraatarme saus.