Kippenpastei koolhydraatarm

 

Diner | Lunch
Dit heerlijke zelfgemaakte pasteitje gevult met onze eigen vol-au-vent is volledig koolhydraatarm. De unieke smaken van de vol-au-vent komen er extra goed uit omdat je helemaal zelf het pasteitje maakt.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 50 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 1054kcal
Eiwitten 60g
Koolhydraten 7g
Vetten 75g

Ingrediënten

  • 150 gram mozzarella
  • 30 gram roomkaas
  • 120 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel currypoeder
  • 1 eigeel

Vol-au-vent

  • 1/2 braadkip
  • 150 gram kippengehakt
  • 175 gram champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 250 milimeteer volle room
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 100 milimeter water

Aan de slag

  • Smelt de mozzarella en de roomkaas, maar zorg ervoor dat hij niet verbrandt. Meng hierdoor het amandelmeel. 
  • Voeg nu een ei toe en kneed dit goed door tot alles goed gemengd is.
  • Leg de deegbal nu even opzij en begin met de vulling.
  • Verwarm ondertussen de oven op 175 graden
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier dun uit.
  • Snijd 4 rechthoekige vormen uit het deeg.
  • Giet wat vulling in het deeg.
  • De buitenkant kan dicht gemaakt worden door het deeg met een vork vast te drukken.
  • Neem 1 eigeel en smeer dit over het deeg.
  • Bak in de oven voor 25 minuten.

Vol-au-vent

  • Neem een hoge pan en laat de roomboter smelten.
  • Leg de kip in de roomboter en bak zachtjes aan tot de buitenkanten zijn dicht geschroeid.
  • Voeg nu 100 ml water toe samen met 1 bouillonblokje.
  • Zet het deksel op de pan en laat de kip garen gedurende 2 uur op een lage temperatuur.
  • Maak het kippenvlees los van het bot, houd goed in de gaten dat het water niet verdampt. 
  • Rol het kippengehakt in kleine balletjes en voeg ze aan het einde toe, samen met de room. 
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze in de roomboter.
  • Laat de room volledig inkoken zonder deksel.
  • Voeg aan het einde de champignons toe.
  • Serveer met wat lente-ui en een lekkere salade.

Waar komt de naam vol-au-vent vandaan?

Vol-au-vent is een klassiek Frans gerecht dat betekent “op de lucht stijgen”. Het gerecht is ontstaan in Frankrijk in de 19e eeuw en was populair tijdens feestelijke gelegenheden en diners. Het werd vaak beschouwd als een luxueus en elegant gerecht en was een belangrijk onderdeel van de Franse haute cuisine.

In de loop der jaren is vol-au-vent uitgegroeid tot een veelgebruikt gerecht in Europa en over de hele wereld. Het is een populaire keuze voor feesten, diners en recepties vanwege de veelzijdigheid en de gemakkelijke bereiding.

Dit is waarom amandelmeel zo gezond is tijdens een koolhydraatarm dieet.

Amandelmeel is een populaire keuze voor gezonde voeding en een koolhydraatarm dieet. Het is rijk aan veel gezonde voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen, en bevat minder koolhydraten dan regulier meel, waardoor het ideaal is voor mensen die willen afvallen en meedoen aan een koolhydraatarm dieet.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept