Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 120 ml amandelmelk
- 2 eetlepels kokosolie
- 100 gram amandelmeel
- 2 eetlepels erythritol of Steviala Kristal Vanille naar smaak
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
Aan de slag
- Neem een kom en roer de eieren goed los samen met de suiker.
- Voeg de amandelmelk en kokosolie toe en mix goed door. Voeg daarna het amandelmeel en de bakpoeder toe samen met een snufje zout. Laat nu het deeg even rusten.
- Neem een pan en verwarm hem op middelmatig vuur. Je kan kiezen om een vorm te gebruiken, zodat alle pannenkoeken even groot worden. Je kan het echter ook perfect met de losse hand bakken. Maak de pannenkoeken niet te groot, want dan kunnen ze uit elkaar vallen.
- Neem wat boter of olie om te voorkomen dat de pannenkoeken aan de pan kleven. Laat het smelten en giet het beslag in de pan. Bak per kant ongeveer 2-3 minuten tot ze mooi bruin worden.
- Kies bijvoorbeeld de chocolade topping van Steviala, maar je kan ook kiezen om er wat lekker fruit of een andere topping op te leggen.
Waar komen pancakes eigenlijk vandaan?
Pannenkoeken, of pancakes, zijn een van de oudste gerechten ter wereld en hebben hun oorsprong in verschillende culturen en landen over de hele wereld. Het woord “pannenkoek” komt van het Oudnederlandse “pannekoek”, wat letterlijk “koek gebakken in een pan” betekent. Tegenwoordig zijn pannenkoeken populair over de hele wereld vanwege hun veelzijdigheid en heerlijke smaak, en zijn ze een geliefd ontbijt- en brunchgerecht geworden, vaak geserveerd met een verscheidenheid aan toppings, zoals fruit, siroop, chocolade of slagroom.
Dit is waarom amandelmelk en amandelmeel zo gezond zijn tijdens jou Keto dieet.
Amandelmelk en amandelmeel zijn beide geweldige opties voor mensen die een keto dieet volgen. Amandelmelk is laag in koolhydraten en bevat geen lactose, waardoor het een perfect alternatief is voor gewone melk.
Amandelmeel is ook laag in koolhydraten en bevat veel gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor het een populaire keuze is voor keto-bakrecepten en het vervangen van tarwemeel. Beide ingrediënten passen perfect in een koolhydraatarm dieet en zijn een uitstekende manier om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen zonder de koolhydraatinname te overschrijden.