Keto Dieet: Alles wat je moet weten over het Ketogeen Dieet!

Het Ketogeen dieet is de laatste tijd erg populair geworden, maar wat is het precies? Waarom werkt het goed? En hoe kun je beginnen? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over het ketogeen dieet, wat je mag eten, wat je niet mag eten, de voor- en nadelen, en nog veel meer. Lees snel verder:

Wat is het Ketogeen Dieet?

Het Keto dieet is een eetpatroon dat ervoor zorgt dat je lichaam vetten gebruikt als brandstof, in plaats van koolhydraten. Dit draag bij aan makkelijker gewichtsverlies en verschillende gezondheidsvoordelen waar we je later meer over vertellen.

Bij een Keto dieet verhoog je jouw inname van vetten en eiwitten en verlaag je juist je inname van koolhydraten. Het verminderen van je koolhydraatinname helpt je lichaam om in een staat van Ketose te komen, waarin je lichaam vet gaat gebruiken als energiebron.

Voor veel mensen is de grootste uitdaging bij het volgen van een Keto dieet: het vinden van een gebalanceerd voedingspatroon door mhet missen van hun favoriete koolhydraatrijke producten. Hierdoor merk je al snel dat je last kunt krijgen van futloosheid, honger en gebrek aan motivatie om je dieet vol te houden.

Om jou te helpen op een gezonde manier met Keto aan de slag te gaan, zonder alles eerst urenlang zelf uit te hoeven zoeken, delen we ons Gratis “Keto Snelstart Weekmenu” met je:

GRATIS DOWNLOAD: 7 Dagen Keto Snelstart Pakket – Hoe jij snel en gemakkelijk op een gezonde manier kunt afvallen met het keto dieet.

Wat mag je wel en niet eten bij het Ketogeen dieet?

Bij het Ketogeen dieet (of Keto Dieet) is het doel om het lichaam in een staat van Ketose te brengen. Dit betekent dat het lichaam gebruik gaat maken van vetten als primaire energiebron in plaats van koolhydraten.

Wat mag je wel eten bij het Keto dieet:

 • Veel vet (bijvoorbeeld olie, boter, noten, avocado’s, kaas)
 • Eiwitten (vlees, vis, eieren, noten)
 • Groenten (spinazie, broccoli, asperges, etc.)

Wat mag je niet eten bij het Keto dieet:

 • Koolhydraten (brood, rijst, pasta, aardappelen, suiker)
 • Fruit (behalve kleine hoeveelheden bessen)
 • Alcohol (behalve in beperkte hoeveelheden)

Hoe werkt Ketose en wanneer ben je in Ketose?

Ketose is een staat waarin het lichaam gebruik maakt van vetten als primaire energiebron in plaats van koolhydraten. Dit gebeurt wanneer er een tekort is aan koolhydraten (glucose) in het lichaam, zoals bij het ketogeen dieet, of wanneer het lichaam geen toegang heeft tot koolhydraten, zoals bij een lange periode van vasten.

Om in ketose te komen, moet het lichaam eerst de koolhydraten die het heeft opgeslagen (glycogeen) verbruiken. Wanneer deze opraken, begint het lichaam vetten af te breken in ketonen, zoals acetoacetaat, beta-hydroxybutyraat (BHB) en acetone. Deze ketonen worden vervolgens gebruikt als energiebron voor de hersenen en andere organen.

Het lichaam kan in Ketose zijn wanneer de concentratie Ketonen in het bloed tussen de 0,5 en 3 mMol/L ligt. Er zijn diverse manieren om te meten of je in Ketose zit, zoals met urine teststrips, bloed glucose en ketone meters en met behulp van een ademtest.

Wat zijn de voordelen van Ketose?

 1. Gewichtsverlies: Het lichaam begint vetten te gebruiken als primaire energiebron in plaats van koolhydraten, waardoor het lichaam minder calorieën opneemt en tot gewichtsverlies kan leiden.
 2. Vermindering van hongergevoel: Vetten worden langzamer afgebroken dan koolhydraten, waardoor het lichaam langer vol voelt. Dit kan leiden tot een vermindering van het hongergevoel.
 3. Verbeterde gezondheid van de hersenen: Ketonen, de afvalproducten van vetverbranding, worden gebruikt als alternatieve energiebron voor de hersenen, wat kan leiden tot verbetering van cognitie en geheugen.
 4. Verbetering van bepaalde gezondheidsproblemen: Het keto dieet kan helpen bij de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen.
 5. Verandering van de samenstelling van het lichaam: Als gevolg van de afname van vetopslag en toename van spiermassa, kan de samenstelling van het lichaam veranderen waardoor de verhouding tussen vet en spiermassa verandert.

Ook de voordelen van het ketogeen dieet ervaren? Start je Keto-reis vandaag met ons kant- en klare weekmenu: 

GRATIS DOWNLOAD: 7 Dagen Keto Snelstart Pakket – Hoe jij snel en gemakkelijk op een gezonde manier kunt afvallen met het keto dieet.

Wat zijn de nadelen van het Ketogeen Dieet?

Hoewel het Ketogeen Dieet veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen die je moet weten. Het Ketogeen Dieet kan veel tijd en energie kosten om het te volgen en het kan ook vrij moeilijk zijn om het te volhouden.

Daarnaast kan het Ketogeen Dieet leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, constipatie en andere bijwerkingen zoals een verminderde prestatie bij het sporten. Ook kan het Ketogeen Dieet zorgen voor een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine D, calcium en ijzer.

Koolhydraten, eiwitten en vetten wat is de verdeling?

In een Ketogeen dieet is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de macronutriënten: koolhydraten, eiwitten en vetten. Om in een staat van ketose te raken, dient de energie voor maximaal 5% uit koolhydraten te komen, 20% uit eiwitten en 75% uit vetten. Dit is anders dan een low-carb dieet waar 20% koolhydraten, 50% eiwitten en 30% vetten worden aangehouden. Voor vergelijking, het Voedingscentrum adviseert tussen de 40-70% koolhydraten, 10-25% eiwitten en 20-40% vetten te eten.

In een gemiddeld westers dieet wordt 45% van de calorieën uit koolhydraten, 15% uit eiwitten en 35% uit vetten gehaald. Het is belangrijk om te onthouden dat ieder lichaam anders reageert en dat het belangrijk is om te overleggen met een arts of diëtist voordat u begint met een keto dieet.

Welke groente zijn geschikt voor het Keto dieet?

Er zijn veel groenten die goed zijn voor het Keto dieet, omdat ze een lage hoeveelheid koolhydraten en veel vezels bevatten. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, broccoli, en andere koolsoorten.
 2. Groene asperges, bieten, bloemkool, en koolrabi.
 3. Paprika’s, tomaten, courgette, en aubergines.
 4. Uien, knoflook, en prei.

Deze groenten zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en bevatten weinig koolhydraten.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige groenten meer koolhydraten bevatten dan andere, dus het is aan te raden om de hoeveelheid koolhydraten in groenten. Het is aan te raden om de hoeveelheid koolhydraten in groenten te controleren wanneer u een keto dieet volgt.

Welk fruit mag je niet eten bij het Ketogeen Dieet?

Fruit is een bron van koolhydraten en is daarom niet toegestaan bij het Ketogeen Dieet. Sommige soorten fruit zijn echter lager in koolhydraten dan andere fruitsoorten, zoals aardbeien, frambozen, kiwi’s en sinaasappels. Als je fruit wil eten tijdens het Ketogeen Dieet, kun je deze soorten fruit eten in kleine hoeveelheden.

Bijwerkingen bij het starten van het Keto dieet.

Er kunnen enkele bijwerkingen optreden in het begin van een keto dieet, ook wel “keto-griep” genoemd. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen na verloop van tijd. Hier zijn enkele veelvoorkomende bijwerkingen:

 1. Vermoeidheid: Door het ontbreken van koolhydraten, kan het lichaam tijdelijk een tekort aan energie ervaren.
 2. Hoofdpijn: Hoofdpijn kan optreden als gevolg van veranderingen in het water- en elektrolytenbalans in het lichaam.
 3. Verstoorde spijsvertering: Diarree, constipatie, gas en opgeblazen gevoel kunnen optreden als gevolg van veranderingen in de spijsvertering.
 4. Veranderde eetlust: Sommige mensen kunnen een afname van hun eetlust ervaren in het begin van het dieet.
 5. Veranderde concentratie: Sommige mensen kunnen een afname van hun concentratie ervaren in het begin van het dieet.

Het is belangrijk om te weten dat na verloop van tijd deze bijwerkingen meestal verdwijnen en dat het keto dieet niet voor iedereen geschikt is. Het is aan te raden om te overleggen met een arts of diëtist voordat u begint met een keto dieet.

Conclusie

Het Keto Dieet helpt ibj gewichtsverlies doordat je het lichaam in een staat van Ketose brengt door minder koolhydraten te eten. In deze staat gebruikt het lichaam vetten als zijn primaire bron van energie in plaats van koolhydraten. Verder kan het Keto dieet bijdragen aan een vermindering van het hongergevoel omdat vetten langzamer worden afgebroken dan koolhydraten.

Bedankt voor het lezen van ons blog op gezonderecepten.nl. We hopen dat je inspiratie heb opgedaan voor gezonde maaltijden en dat je ons zult blijven volgen voor nog meer gezonde recepten en tips. Onthoud dat een gezonde levensstijl begint met gezonde keuzes in de keuken.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

26 gedachten over “Keto Dieet: Alles wat je moet weten over het Ketogeen Dieet!”

 1. Goedemorgen,
  Ik wilde de 7 daagse gratis keto SnelStart downloaden om kennis te maken en dan komt er dat het verkopen is. Klopt dat omdat de link nog overal staat.
  Ik hoor het graag.
  Liefs Rosita

  • Beste Rosita,

   Bedankt voor je bericht en je interesse in onze 7-daagse gratis Keto SnelStart. Mijn excuses voor het misverstand. De link die je hebt gevolgd, zou je naar een pagina moeten leiden waar je de download gratis kunt verkrijgen.

   Om dit probleem op te lossen en je de juiste informatie te kunnen verstrekken, heb ik je een e-mail gestuurd met de juiste downloadlink.

   Als je nog verdere vragen hebt of als er iets anders is waar ik je mee kan helpen, laat het me dan alsjeblieft weten.

   Met vriendelijke groet,

   Thijs van Gezonderecepten.nl

  • Bedankt voor je reactie, Greet!

   Het is jammer om te horen dat je moeilijkheden ondervindt met afvallen, vooral als het gaat om de kosten van gezond eten. Je bent zeker niet alleen – we horen dit probleem vaak.

   Bij ons staat juist voorop dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Onze kookboeken, inclusief de 28 Dagen Keto Challenge, laten je zien hoe je dit kunt bereiken. We hebben handige boodschappenlijstjes die je helpen om groter in te kopen en zo voedselverspilling te verminderen.

   Daarnaast hebben we recentelijk ons Keto Budget Kookboek gelanceerd. Dit boek is specifiek ontworpen om je te helpen besparen op je boodschappen!

   Ik weet zeker dat je er iets aan zult hebben.

   Met gezonde groet,
   Thijs van Gezonderecepten.nl

 2. Ik kon niet wachten om te beginnen. Ik was zo enthousiast dat mijn boek door een ongelukje met water, haast niet meer te lezen was. Deze werd kosteloos vervangen met een lief en persoonlijk kaartje erbij. Wat een service. De stracciatelli cake heb ik al 2x gemaakt. Heerlijk. 2 uur later moest ik de lunch overslaan omdat ik nog steeds geen hongergevoel had. De combinatie van amandelmeel en kokosmeel in veel recepten is super. Ook de bodems voor pizzas zijn goed gelukt en die met de rookworst heb ik vervangen door grote gebakken garnalen en uitgelekte gebakken champignons. Creatie in variatie is mogelijk doordat de basis super is. Dank jullie wel voor hiervoor!

 3. Ik lees veel over dit dieet maar ik ben steeds erg moe. Mijn bloedwaardes zijn ok maar ik durf niet beginnen met het keto dieet omdat ik lees dat je er moe van wordt.

  • Beste Miren,

   Bedankt voor je bericht en je interesse in het keto dieet. Ik begrijp dat je bezorgd bent over de vermoeidheid die sommige mensen ervaren tijdens het volgen van het keto dieet. Hoewel vermoeidheid een mogelijke bijwerking kan zijn tijdens de overgangsfase naar ketose, is het belangrijk op te merken dat dit meestal van voorbijgaande aard is.

   Als je meer wilt weten over de zogenaamde “keto-griep” en hoe je hiermee kunt omgaan, raad ik je aan om ons blog op onze website te bekijken. Daar hebben we tips en suggesties om de overgangsperiode soepeler te laten verlopen.

   Onze website biedt ook waardevolle informatie en hulpbronnen om je te ondersteunen bij het starten en volhouden van het keto dieet. Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd klaar om te helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Thijs van Gezonderecepten.nl

  • Hey Nadine,

   Keto (of het ketogene dieet) en koolhydraatarm eten hebben enige overlap, maar ze zijn niet precies hetzelfde en er zijn belangrijke verschillen.

   Beide benaderingen zijn gericht op het verminderen van koolhydraten, echter is het ketogene dieet strikter in termen van macronutriëntverdeling en streven naar ketose als doel.

   Koolhydraatarm eten is over het algemeen wat flexibeler en vereist geen specifieke verhoudingen van macronutriënten.

   De keuze tussen deze diëten hangt af van je persoonlijke doelen en wat bij je levensstijl past.

   Met vriendelijke groet,
Mitch en Jay

  • Beste N,

   Bedankt voor je vraag!

   Het ketogene dieet is in sommige gevallen gebruikt als een aanvullende behandeling voor epilepsie.
   Het dieet is rijk aan vetten, matig in eiwitten en zeer laag in koolhydraten. Het idee erachter is dat het lichaam ketonen produceert in plaats van glucose voor energie, wat de elektrische activiteit in de hersenen kan stabiliseren en soms de frequentie en ernst van epileptische aanvallen kan verminderen.

   Het is echter belangrijk op te merken dat niet iedereen dezelfde reactie heeft op dit dieet.

   Het is van cruciaal belang om een arts of diëtist te raadplegen voordat je begint, omdat ze je kunnen helpen bepalen of het ketogene dieet geschikt is voor jou en je begeleiding kunnen bieden bij het volgen ervan.

   Wij kunnen geen medisch advies verlenen en hoewel het dieet in sommige gevallen gunstig kan zijn, is het geen garantie voor volledige controle over epilepsie, en de resultaten variëren van persoon tot persoon.

   Daarom raden wij zeker aan eerst met uw arts te overleggen om te bepalen of dit een geschikte optie is voor jouw specifieke situatie.

   Met vriendelijke groet,
   Jay en Mitch

  • Hey Ger,

   Bedankt voor je vraag!

   Of je dit kunt eten hangt af van de hoeveelheid koolhydraten in de patat en snacks die je consumeert op die ene dag.

   Als je een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten binnenkrijgt, kan dit je uit ketose halen, en het kan even duren om weer in ketose te raken.

   Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert, dus het effect kan variëren. Als je af en toe een dag met meer koolhydraten wilt hebben, kun je overwegen om dit bewust te plannen en de rest van de week je koolhydraatinname laag te houden om weer snel in ketose te komen.

   We hopen dat deze informatie je helpt!
   Als je specifieke vragen hebt, kan je altijd contact opnemen via [email protected].

   Met vriendelijke groet,
   Jay en Mitch

 4. Hallo Goedenavond.

  Mijn vraag is is mijn voedings inname voldoende zo..

  Het Keto lijkt veel op Atkins Ik eet 20 khd per dag .Mijn dag begint met Griekse Yoghurt. Als lunch neem ik een salade met ei en tomaat komkommer en mayonaise. In de avond gevarieerd groentes kip’ tartaar ,biefstuk, zalm , of speklapje. Af en toe wat rood fruit .Voor bakken en braden gebruik ik roomboter. Tussendoor plakje kaas. Vleeswaren zonder khd .Soms een recept van b.great site.
  Gr Marita .

  • Beste Marita,

   Het lijkt erop dat je goed bezig bent!

   Het beperken van de koolhydraatinname tot 20 gram per dag en je voedselkeuzes passen over het algemeen binnen het keto dieet.

   Indien je specifieke vragen hebt over je voedingsinname en wat het beste bij jouw situatie past, kan het nuttig zijn om je voedingsplan met een diëtist te bespreken om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en je doelstellingen bereikt.

   Iedereen is uniek, en persoonlijk advies kan heel waardevol zijn.

   Wij wensen je veel succes!

   Met vriendelijke groet,
   Jay en Mitch

  • Hey Heleen,

   Bedankt voor je bericht!

   Het klopt inderdaad dat je bij de aanvraag van het 7 Dagen Voedingsschema een aanbieding krijgt om ons 28 Dagen Keto Challenge Kookboek met korting aan te schaffen.

   Er hoeft echter geen gebruik gemaakt te worden van dit aanbod, het 7 Dagen Voedingsschema wordt sowieso naar je e-mailadres verstuurd.

   Heb je hem op de mail binnengekregen? Check voor de zekerheid ook even de spambox.

   Indien dit niet het geval is kan je een mailtje sturen naar: [email protected].

   Dan zullen wij zorgen dat je het gratis schema wel ontvangt!

   Met vriendelijke groet,
   Jay en Mitch

 5. Hi, ik ervaar in mijn lichaam nog allergie voor alles wat noot heet. Dus ook Kokosnoot en de olie daarvan, en van pinda’s zelfde.
  Heb je hier oplossingen voor als ik toch ketogeen wil eten?

  • Hey Liesbeth,

   Het kan soms een uitdaging zijn om een keto dieet te volgen met een notenallergie, kokosnootallergie en intolerantie voor kokosolie. Maar er zijn zeker alternatieve opties beschikbaar om toch een gebalanceerd ketogeen dieet te volgen.

   Wanneer je allergisch bent voor noten en kokosproducten, kun je overwegen om je vet- en eiwitbronnen uit andere voedingsmiddelen te halen. Dierlijke producten zoals vlees, gevogelte, vis en eieren zijn uitstekende keuzes, omdat ze van nature weinig koolhydraten bevatten en rijk zijn aan vetten en eiwitten. Daarnaast zijn avocado’s een geweldige bron van gezonde vetten, en olijfolie kan gebruikt worden voor koken en als dressing voor salades.

   Je kunt ook experimenteren met zaden en pitten zoals chiazaad, lijnzaad en zonnebloempitten om je dieet aan te vullen met gezonde vetten en vezels.

   Als je zuivel verdraagt, overweeg dan lactosevrije zuivelproducten zoals Griekse yoghurt of harde kazen, die ook goede bronnen van vet en eiwitten kunnen zijn.

   Het is altijd raadzaam om met een allergoloog of diëtist te overleggen om een specifiek plan te ontwikkelen dat rekening houdt met je allergieën en voedingsbehoeften. Ze kunnen je helpen bij het samenstellen van maaltijden en zorgen voor een evenwichtige voeding terwijl je je allergieën beheert.

   We hopen dat dit advies je helpt bij het plannen van je keto dieet ondanks je allergieën. Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen.

   Veel succes!
   Jay & Mitch

 6. Hi, ik ben nu 3 wkn met keto bezig en ging fantastisch. Ik viel iedere dag iets af, van 1 ons tot 5-a 6 ons per dag. Tot 5 dagen geleden, 1 dag 4 ons aangekomen, volgende dag niet aangekomen, ook niets afgevallen, volgende dag weer t zelfde, volgende dag 2 ons aangekomen!! Dus 6 ons aangekomen, en al 4 dagen juist niets afgevallen…

  Nu probeer ik uit te zoeken wat er niet goed gaat.
  Zou t de extra Bleekselderijsap kunnen zijn? Die neem ik nog extra en die staat niet in t programma. Maar dat doe ik dus al vanaf t begin. Ik gebruik sinds 3 weken 200 ml bleekselderijsap uit de slow juicer op nuchtere maag. Volgens google heeft dit ong 28 gr koolhydraten. Zou dit mogelijk teveel koolhydraten kunnen zijn?

  Nog een vraag: Hoeveel weken kun je Keto doen?

 7. Hi, ik ben nu 3 wkn met keto bezig en ging fantastisch. Ik viel iedere dag iets af, van 1 ons tot 5-a 6 ons per dag. Soms een dagje gelijk gebleven.
  Tot 5 dagen geleden. Ineens was ik aangekomen! 1 dag 4 ons aangekomen, volgende dag niet aangekomen, ook niets afgevallen, volgende dag weer t zelfde, volgende dag 2 ons aangekomen!! Dus 6 ons aangekomen, en al 4 dagen juist niets afgevallen…

  Nu probeer ik uit te zoeken wat er niet goed gaat.
  Zou t de extra Bleekselderijsap kunnen zijn? Die neem ik nog extra en die staat niet in t programma. Maar dat doe ik dus al vanaf t begin. Ik gebruik sinds 3 weken 200 ml bleekselderijsap uit de slow juicer op nuchtere maag. Volgens google heeft dit ong 28 gr koolhydraten. Zou dit mogelijk teveel koolhydraten kunnen zijn?

  Nog een vraag: Hoeveel weken kun je Keto achter elkaar doen? En als ik daarna overstap naar Low Carb, om de hoeveel weken kan ik dan heen en weer schakelen tussen Keto en LowCarb (cyclen)?

  Laatste vraag, kan het zijn dat ik door Keto wat last van mijn rug ter hoogte van BH band krijg? Miss doordat de nieren hard aan t werk zijn? Zo ja, wat adviseer je hier tegen?

  Ik hoop dat je me een beetje verder kunt helpen. Super bedankt alvast!

  • Hey Juul,

   Bedankt voor je vragen!

   Allereerst gefeliciteerd met je inzet en succes gedurende de eerste drie weken van het keto dieet.
   Het kan voorkomen dat het gewichtsverlies wat varieert, en soms kunnen factoren zoals waterretentie en voedselinname dagelijkse schommelingen veroorzaken.

   Als je al 3 weken bezig bent, kun je ook bekijken of je de caloriebehoefte inmiddels wat moet bijstellen. Om precies te weten hoeveel gram je van elk macronutriënt per dag mag innemen om af te vallen, kun je je caloriebehoefte eenvoudig met een online calculator berekenen.

   Wij raden vervolgens aan het dieet hieraan aan te passen en jezelf dagelijks te wegen. Vervolgens zul je vanzelf merken of de calorie inname nog bijgesteld moet worden.

   Wat betreft de bleekselderijsap, hoewel het enige koolhydraten bevat, lijkt 200 ml per dag onwaarschijnlijk de hoofdoorzaak van je gewichtsveranderingen te zijn.

   Er zijn geen strikte regels over hoelang je een keto dieet kunt volgen. Sommige mensen volgen keto langdurig, terwijl anderen het als een tijdelijk dieet gebruiken. Er is geen vastgestelde limiet, maar het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en indien nodig professioneel advies in te winnen.

   Voor het schakelen tussen keto en low carb, hangt het er ook van af hoe je lichaam hierop reageert. Het is vaak nuttig om enkele weken op een bepaald dieet te blijven voordat je wijzigingen aanbrengt. Het wisselen tussen keto en low carb zou je kunnen overwegen op basis van je doelen en reacties van je lichaam.

   Wat betreft rugklachten, het is altijd het beste om medisch advies in te winnen als je pijn ervaart. Het zou kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder houding, stress of zelfs voeding. Een gezondheidsprofessional kan je hier beter advies over geven.

   Iedereen is uniek, en persoonlijk advies kan heel waardevol zijn.

   We hopen dat deze informatie je helpt!

   Als je specifieke vragen hebt, kan je altijd contact opnemen via [email protected].

   Met vriendelijke groet,
   Jay en Mitch

 8. Ik werk full-time met de nacht. Dus 6 nachten werken en meestal 8 dagen thuis dan. Soms als collega’s moeten vervangen worden dan werk ik heel onregelmatig bv drie werken vier thuis twee werken vijf thuis enz. Ik ben dus een beginner. Hoe doe ik dat met mijn nacht werk?

  • Hey Danielle,

   Bedankt voor je reactie!

   Het kan inderdaad een extra uitdaging zijn om een gezond voedingspatroon te behouden tijdens een druk werkschema, maar met de juiste aanpak is het zeker mogelijk om het keto dieet succesvol te volgen.

   Hier zijn enkele tips specifiek gericht op het combineren van het keto dieet met nachtwerk:

   1. Plan maaltijden en snacks voor de week, met eiwit- en vetrijke keto-opties. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om je energieniveau op peil te houden.
   2. Bereid maaltijden vooraf en zorg voor gezonde snacks tijdens je nachtdiensten.
   3. Blijf gehydrateerd en voeg elektrolyten toe aan je water.
   4. Pas je eetpatroon aan je werkschema aan, eet een hoofdmaaltijd voor je dienst en snacks tijdens je dienst.
   5. Luister naar je lichaam en pas je voeding aan op basis van je energieniveau en hongergevoel.
   6. Zorg voor voldoende slaap en rust tussen je nachtdiensten door.
   7. Overweeg professioneel advies van een diëtist voor aangepaste begeleiding.

   Wij hopen dat deze tips je helpen om te starten met het keto dieet tijdens je drukke werkschema!

   Met vriendelijke groet,
   Jay en Mitch

Plaats een reactie