Karamelpudding koolhydraatarm

Dessert
Een heel simpel maar heerlijk koolhydraatarm toetje. De pudding in combinatie met de caramel geeft een heerlijke smaak, en dat alles op een gezonde en koolhydraatarme manier. Zeker het proberen waard!
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 244kcal
Eiwitten 1g
Koolhydraten 5g
Vetten 22g

Ingrediënten

  • 250 ml volle room
  • 60 gram Steviala Heavenly Dark (caramelsaus)
  • 4 theelepel arrowroot poeder
  • Enkele noten om af te werken naar wens

Aan de slag

  • Zet eerst alle ingrediënten klaar voor deze suikervrije karamelpudding.
  • Schenk de room en Steviala Heavenly Dark in een sauspan. Breng dit vervolgens aan de kook. Pak dan een ander kommetje en meng de arrowrootpoeder met een paar eetlepels van de warme room. Roer dit dan goed door zodat er geen klonten meer zijn. Voeg vervolgens dit mengsel toe aan de rest van de room en roer goed door. Breng dit daarna weer aan de kook terwijl je blijft roeren met een garde.
  • Als de room is ingedikt zet je het vuur uit. Schenk de suikervrije karamelpudding in 4 glazen potjes en laat dit helemaal afkoelen.

Dit is waarom dit recept met volle room helemaal niet slecht is tijdens jou keto dieet.

In het koolhydraatarme karamelpudding recept kan volle room bijvoorbeeld bijdragen aan een rijke en romige textuur, terwijl het ook kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Volle room is een rijke bron van vet, eiwit en essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine D en calcium. Het kan ook helpen bij het afremmen van de opname van koolhydraten in de bloedbaan en het stimuleren van verzadiging, waardoor het een handige toevoeging kan zijn aan koolhydraatarme en keto-diëten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat volle room ook rijk aan calorieën is, dus het is belangrijk om het met mate te consumeren en te combineren met andere gezonde voedingsmiddelen.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie