Probeer deze heerlijke Indiase omelet met garam masala en kurkuma! Dit recept bevat ui, groene chilipeper, gember en tomaat, en kan worden gegarneerd met koriander of platte peterselie. Serveer het met een frisse salade van rijpe pruimtomaten, komkommer en ui, op smaak gebracht met witte wijn- of appelazijn. Zoek niet verder voor een smakelijke en gezonde maaltijd – dit recept zal je smaakpapillen zeker verrassen!

Voedingswaarden
Calorieën 258kcal
Eiwitten 18g
Koolhydraten 9g
Vetten 3g
Ingrediënten
Ingrediënten voor de omelet
- ½ eetlepel olijf- of avocado olie
- ½ ui, fijngehakt
- ½ groene chilipeper, ontpit en in schijfjes gesneden
- 1 stukje gember van ongeveer 2,5 cm , fijngehakt
- 1 pruimtomaat (of 2 romatomaatjes), in stukken gesneden
- ½ eetlepel Garam masala
- ¼ eetlepel kurkuma poeder
- 4 eieren
- (optioneel) enkele blaadjes koriander of platte peterselie, fijngesneden
Ingrediënten voor de salade
- 2 rijpe pruimtomaten in plakjes gesneden
- ½ ui, in dunne ringen gesneden
- ¼ komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel witte wijn- of appelazijn
Aan de slag
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom, kruid naar smaak en meng het goed door elkaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak op een laag vuur de ui, chili, gember en de tomatenstukjes met een snufje zout gedurende 10 minuten tot ze zacht worden. Voeg er de kruiden bij en bak dit nog 1 minuut.
- Klop de eieren en meng er de koriander door. Giet de eieren in de koekenpan, draai en schud de pan tot de hele bodem bedekt is met ei en het goed verdeeld is. Bak verder op een laag vuur gedurende 10 minuten tot het goudbruin gebakken is.
- Klap de omelet dubbel en laat nog enkele minuten garen op een zacht vuur.
- Snijd de omelet in tweeën en serveer dit samen met de salade.