Dit hartige clafoutis lunchrecept is perfect voor wie op zoek is naar een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele quiche. De combinatie van groene asperges en prosciutto geeft deze clafoutis een heerlijke smaak, terwijl de toevoeging van amandel- en kokosmeel zorgt voor een gezondere versie van de klassieke Franse lekkernij. De clafoutis is ook rijk aan eiwitten en bevat geen geraffineerde suikers.

Voedingswaarden
Calorieën 360kcal
Eiwitten 13g
Koolhydraten 8g
Vetten 13g
Ingrediënten
- 1 bosje groene asperges
- 2 plakjes prosciutto
- 4 eieren
- 30 gram amandelmeel
- 30 gram kokosmeel
- 50 gram verkruimelde fetakaas
- 60 ml kokosroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- vers gemalen zwarte peper
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in.
- Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af.
- Meng de eieren, amandelmeel, kokosmeel, kokosmelk, bakpoeder, zout en zwarte peper.
- Giet het mengsel in de bakvorm, voeg de asperges en stukjes prosciutto toe en schik het boven op de clafoutis.
- Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven gedurende 25 – 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en de clafoutis stevig is.
- Haal de clafoutis uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert. Geniet van deze heerlijke ketogene clafoutis met groene asperges en prosciutto. Dien op met stukjes verkruimelde fetakaas.