
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 2 eieren
- 10 gram vanille extract
- 50 gram kristalsuikervervanger (Steviala Kristal Sweet)
- 150 gram pure chocolade (Hands off my chocolate pure chocolade)
Aan de slag
- Smelt de chocolade au bain marie en scheid ondertussen de eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken met 25 gram van de kristalsuikervervanger.
- Klop de eidooiers los met de vanille extract en de overige 25 gram van de kristalsuikervervanger.
- Laat de gesmolten chocolade genoeg afkoelen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de chocolade met de eidooiers en meng dit dan met de slagroom.
- Schep tot slot de eiwitten snel door de slagroom zonder al te veel volume kwijt te raken.
- Laat de chocolademousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Waarom pure chocolade gezonder is: de voordelen van het eten van pure chocolade
Pure chocolade wordt over het algemeen als gezonder beschouwd dan andere soorten chocolade vanwege de hogere cacaoboter- en cacaosolidegehaltes. Het is echter belangrijk om op te merken dat pure chocolade nog steeds veel calorieën en vet bevat, dus het moet met mate worden geconsumeerd. Een kleine portie pure chocolade per dag kan echter bijdragen aan een gezond dieet en kan zelfs helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming. Kortom, pure chocolade kan een gezonde en smakelijke traktatie zijn als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.