
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 100 gram zonnebloempitten of pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 70 gram basilicum
- 100 ml olijfolie
- Gedroogde kruiden: peper, zout
- 1 plak parmaham of serranoham
- 1 tomatenschijfje
- 30 gram rucola
Aan de slag
- Maak je pesto: rooster 100 gram zonnebloempitten of pijnboompitten (of een mengeling) in een pan. Mix de noten met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 50 gram verse basilicum, 100 milliliter olijfolie en peper en zout. Als de pesto lopender moet, doe ik er nog olijfolie bij.
- Neem een schelletje parmaham of serranoham (wat jij het lekkerst vindt) en leg in het midden 1 tomatenschijfje, 1 mozzerellaschijfje en kruid met peper en zout. Je kan er ook al wat pesto op smeren en een beetje rucola aan toevoegen.
- Vouw je vleesschelletje toe en besprenkel met olijfolie en verse basilicum. Je kan er eventueel een sateprikker in stoppen zodat het mooi samenblijft.
- Serveer met de pesto en rucolasalade. Als afwerking kan je er nog geroosterde pitjes overheen strooien. Smakelijk!
Serranoham: een smaakvolle en gezonde toevoeging aan je maaltijden
Serranoham is een heerlijke Spaanse ham die rijk is aan eiwitten en gezonde vetten. Het bevat ook veel mineralen, zoals ijzer, zink en fosfor. Serranoham is een goede bron van gezonde vetten, die kunnen helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.
Serranoham is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in verschillende gerechten, van salades tot pizza’s en tapas. Het is ook een geweldige optie voor mensen die een koolhydraatarm of keto-dieet volgen, omdat het weinig koolhydraten bevat en rijk is aan vetten. Kortom, serranoham is niet alleen heerlijk, maar ook een gezonde optie voor mensen die op zoek zijn naar een smaakvol alternatief voor bewerkte vleeswaren.