
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 85 gram amandelmelk
- 15 gram kokosmeel
- 15 gram gemalen lijnzaad
- 15 gram chiazaad
- 25 gram volle room
- Snufje koekkruiden of kaneel
- Zoetstof naar wens, ik nam 1 theelepel steviala
Aan de slag
- Neem een steelpan en verwarm hierin de melk samen met de volle room.
- Voeg alle droge ingrediënten toe en meng het goed door elkaar tot het een dikke pap wordt.
- Serveer eventueel nog met wat extra noten.
Geniet van heerlijke havermoutpap op een keto-dieet met deze gezonde toppings
Havermoutpap is een populaire ontbijtoptie vanwege zijn voedzame en verzadigende eigenschappen. Als u echter een keto-dieet volgt, moet u voorzichtig zijn met uw keuze van toppings en ingrediënten om binnen uw koolhydraatlimiet te blijven. U kunt ervoor kiezen om de havermout te koken in water of amandelmelk in plaats van gewone melk om de koolhydraten te verminderen. Vervolgens kunt u toppings zoals chiazaden, hennepzaad, walnoten, amandelen, kokosvlokken, en bessen toevoegen, omdat ze allemaal weinig koolhydraten bevatten. Dit geeft u de mogelijkheid om te genieten van de heerlijke smaak en gezonde eigenschappen van havermoutpap tijdens uw keto-dieet.