Gezonde appelazijn maken van appels

Snack
Ben je op zoek naar een gezonde manier om appelazijn te maken? Hier vind je een eenvoudige en natuurlijke methode om appelazijn te maken van verse biologische appels.
Porties: 20

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 2kcal

Ingrediënten

  • 4 biologische appels
  • 55 gram suiker (gegist)
  • 1,5 liter fles water

Aan de slag

  • Snijd de appelen in stukken en leg ze in een glazen pot. 
  • Giet het water erbij en roer goed door elkaar.
  • Dek de pot af met een katoenen doekje en maak vast met een elastiek. 
  • Laat dit staan maar roer 2-3 keer per dag goed door (dit voorkomt dat je schimmels krijgt in de appelazijn). Na 2 weken is 1 keer per dag roeren voldoende. Zet de pot op een zichtbare plaats zodat je de pot niet vergeet. Ruik regelmatig of de azijn klaar is. Het moet echt een typische azijngeur hebben.
  • Na 4 weken kan je starten met het bewerken van de appelazijn. Neem een zeef en giet de azijn over in een andere kom. Je kan ook daarna nog extra zeven om de azijn door een handdoek te gieten, dan heb je nog iets minder structuur.
  • Nu is de azijn klaar om te gebruiken. Je kan hem zeer lang bewaren in een gesloten fles.

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van appelazijn en hoe het kan bijdragen aan een gezonde levensstijl

Appelazijn is een veelzijdig en gezond voedingsmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen. Het wordt gemaakt van gefermenteerde appels en bevat azijnzuur, een stof die kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Appelazijn kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, het verbeteren van de gezondheid van de huid en het verminderen van cholesterol en bloeddruk. Bovendien kan het ook helpen bij het bevorderen van gewichtsverlies en het verminderen van buikvet. Appelazijn kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals als dressing voor salades, als marinade voor vlees en als toevoeging aan smoothies en drankjes.

Het is echter belangrijk om op te merken dat appelazijn ook bijwerkingen kan hebben en dat het niet voor iedereen geschikt is. Het wordt daarom aanbevolen om het gebruik van appelazijn te bespreken met een arts of diëtist voordat u het aan uw dieet toevoegt.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie