
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Schuim
- 1 eiwit
- 20 gram suiker erythritol
- Snufje zout
Nougat
- 50 gram hazelnoot stukjes
- 10 ml water
- 15 gram erythritol
Banketbakkers room
- 70 ml slagroom
- 10 gram erythritol
- 1 eidooier
- 0,5 theelepel vanille
Aan de slag
- Warm de oven voor op 140 graden. Teken ondertussen 2 cirkels met een doorsnede van 10 centimeter op een vel bakpapier.
- Splits het ei en klop het eiwit stijf met de erythritol en zout. Vul vervolgens de cirkels met het opgeklopte eiwit. Maak van het overgebleven eiwit nog een paar kleine nopjes.
- Bak het vervolgens ongeveer 20 min in de oven. Laat het volledig afkoelen voordat je het verwijderd van het bakpapier.
- Warm nu de oven voor op 180 graden.
- Maak de nougat van de hazelnootstukjes, water en suiker erythritol. Laat dit 10 minuten in de oven staan. Laat dit ook afkoelen.
- Doe de slagroom, eigeel, vanille en suiker in een steelpannetje en verwarm tot het gaat borrelen, lager zetten en verder verwarmen.
- Laat dit al roerend indikken en daarna laten afkoelen.
- Nu kan je het gebakje garneren. De volgorde is: schuimpje, room, schuimpje, room.
Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van hazelnoten en andere noten
Noten, zoals hazelnoten, zijn een gezonde en voedzame bron van voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een gezonde levensstijl. Hazelnoten bevatten bijvoorbeeld veel vitamine E, een krachtige antioxidant die kan helpen bij het beschermen van de cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.
Bovendien bevatten noten, waaronder hazelnoten, veel vezels en eiwitten, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die hun bloedsuikerspiegel willen stabiliseren en langer vol willen blijven. Ze kunnen worden gegeten als snack, toegevoegd worden aan maaltijden of als ingrediënt in recepten, zoals salades en desserts. Het is wel belangrijk om noten met mate te eten, omdat ze een hoge calorische waarde hebben.