Deze heerlijke gehaktballen met bloemkool puree zijn een perfecte keuze voor een gezonde, koolhydraatarme maaltijd. De zachte en smaakvolle gehaktballen worden geserveerd met een romige, koolhydraatarme bloemkool puree, wat dit gerecht tot een favoriet maakt voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke en gezonde maaltijd.
Porties: 2
Totale tijd: 30 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 423kcal
Eiwitten 16g
Koolhydraten 12g
Vetten 36g
Ingrediënten
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
- kruiden naar keuze
- peper
- zout
- 1 ei
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 eetlepel amandelmeel
- olijfolie
Bloemkool puree
- 1 bloemkool
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 eetlepel volle room
- 1 eetlepel roomboter ongezouten
- nootmuskaat
- peper
- zout
Aan de slag
- Kook de bloemkool gaar.
- Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het amandelmeel. Kneed het tot een grote bal en maak er 4 ballen van.
- Bak in de olijfolie of boter de gehaktballen tot ze helemaal gaar zijn.
- Giet ondertussen de bloemkool af en laat het even uitlekken tot het meeste vocht weg is.
- Pureer (in een blender of met een staafmixer) de bloemkool samen met de kruiden, boter, room en de roomkaas tot een moes.
- Serveer de bloemkoolpuree met de gehaktballen en wat extra kruiden.