Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 kleine watermeloen, in driehoekige schijven gesneden
- 60 gram zwarte chocolade druppels
- 2 theelepels kokosolie
- snufje zeezout
- gedroogde rozenblaadjes (optioneel)
Aan de slag
- Prik in de watermeloenschijven houten ijslolly stokjes en leg deze op een met bakpapier bekleede bakplaat.
- Smelt de chocolade en de kokosolie au bain-marie. Met een lepel druppel je de chocolade over de ijsjes.
- Bestrooi met zeezout en eventueel met de gedroogde rozenblaadjes.
- Plaats ongeveer 20 minuten in de vriezer. De ijslolly’s zijn 1 week houdbaar in de vriezer.
Verfrissende Koolhydraatarme Watermeloen-Ijslolly’s: Gezonde Zomerse Traktatie
Deze heerlijke watermeloen-ijslolly’s zijn niet alleen verfrissend, maar ook geschikt voor een koolhydraatarm dieet. In vergelijking met ijslolly’s uit de winkel bieden ze verschillende voordelen. Het recept bevat verse watermeloen, een vrucht die van nature laag is in koolhydraten en calorieën, maar boordevol hydraterende voedingsstoffen en antioxidanten zit. De toevoeging van zwarte chocolade druppels met kokosolie zorgt voor een heerlijke, romige textuur zonder toegevoegde suikers. Met een snufje zeezout en gedroogde rozenblaadjes (optioneel) krijgen ze een extra smaakdimensie. Geniet van deze zelfgemaakte ijslolly’s als een gezonde traktatie tijdens je koolhydraatarme dieet!