Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Fruitlaag:
- 125 gram frambozen en bessen
- sap van een halve citroen
Crumble:
- 60 gram ongezouten roomboter
- 50 gram amandelmeel
- 30 gram kokosmeel
- handjevol pecannoten
- 2 eetlepels Steviala Kristal Sweet Vanille
- snufje zout
- 1 ei
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Neem 4 ovenvaste schaaltjes en bekleed ze met het fruit.
- Pers de citroen uit en besprenkel het fruit ermee.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble, behalve de pecannoten, goed door elkaar.
- Breek de pecannoten en schep ze door het deeg.
- Schep het kruimeldeeg over de fruitlaag.
- Bak vervolgens voor 20-25 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.
- De crumble is warm het lekkerst.
Wat is een crumble en waarom is het met rode vruchten zo lekker.
Een crumble is een heerlijk dessert dat bestaat uit een laag fruit onder een laag kruimelige topping. Het fruit wordt meestal gebakken in de oven totdat het zacht is en de topping wordt gebakken totdat het knapperig is. Het resultaat is een verrukkelijk dessert dat tegelijkertijd zacht en knapperig is.
Deze crumble van rode vruchten is een variant die speciaal in de smaak valt bij veel mensen. Deze crumble maakt gebruik van rode vruchten zoals aardbeien, frambozen, bessen en kersen, wat resulteert in een intensieve, zoete smaak. Bovendien zorgen de rode vruchten voor een prachtige, kleurrijke aankleding van het dessert.