Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 1 groot ei
- 1 groot eigeel
- 40 gram steviala frost citroen (poedersuikervervanger)
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 30 gram boter
Aan de slag
- Klop het ei, de eidooier, de zoetstof, het citroensap en de citroenschil in een (glazen) kom boven een pan met bijna kokend water (au bain marie) door elkaar. Klop voortdurend tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 10 minuten. Let goed op, want het mengsel wordt plotseling dikker.
- Haal het van het vuur en voeg de boter toe. Laat een paar minuten smelten en klop het dan tot een glad en romig mengsel.
- Laat de custard 1 uur afkoelen in de koelkast.
Dit is waarom Steviala de ideale suikervervanger is tijdens jou koolhydraatarm dieet.
Steviala is een uitstekende suikervervanger voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Het bevat geen koolhydraten of calorieën en is vele malen zoeter dan gewoon suiker, waardoor je minder nodig hebt om dezelfde zoetheid te bereiken. Steviala wordt ook niet door het lichaam opgenomen en heeft geen invloed op bloedsuikerspiegels, wat het een ideale keuze maakt voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
Bovendien is Steviala gezonder dan andere suikervervangers, zoals aspartaam en sucralose, omdat het uit natuurlijke bronnen komt. Voeg Steviala toe aan je dagelijkse voeding om de suikerinname te verminderen en de gezondheidsvoordelen van een koolhydraatarm dieet te maximaliseren.