Dag 9 - Genoeg slapen

Hey daar,

Dag 9 alweer! Heb je goed geslapen? Daar hopen we wel op, want dat is heel belangrijk!

Hopelijk slaap jij genoeg tijdens het Keto dieet. Genoeg slaap is heel bevorderlijk voor gewichtsverlies. Probeer dus zo veel mogelijk uurtjes te pakken 's nachts, want te weinig slaap kan zelfs het Keto dieet tegen gaan werken. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Vandaag geven wij jou een paar tips hoe je je slaap kan bevorderen zodat jij optimaal plezier hebt van de voordelen van het Keto dieet.

Te weinig slaap is natuurlijk in geen enkel opzicht goed voor de mens. Maar in verband met Keto is het zeker niet handig. Uit onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen te weinig slaap en een toename van het hongerhormoon. Slaapgebrek leidt dus tot een hogere productie van het hongergevoel. Hierdoor ga je meer eten. Dus, hoe kan je ervoor zorgen dat je genoeg slaapt? Hier een vijftal nuttige tips!

Tip 1 - Let op je elektrolyten. 

Vochtverlies gaat gepaard met het verlies van de elektrolyten. Deze zijn cruciaal om lichamelijke processen in balans te houden. Zorg er dus voor dat je elektrolyten op peil zijn. Dit kan je doen door magnesium te nemen.

Tip 2 - Vermijd cafeïne. 

Pas op met hoeveel cafeïne je inneemt voor het slapen want het maakt je een heel stuk energieker. Cafeïne kan tot wel 6 uur in je bloed blijven zitten, dus houdt hier rekening mee!

Tip 3 - Vermijd beeldschermen. 

Nee, dit is niet alleen goed voor onze kids. Het blauwe licht wat beeldschermen uitstralen remmen de aanmaak van het slaaphormoon melatonine in ons lichaam. Je kunt blauwlichtfilters gebruiken of night mode inschakelen op je apparaat. Of beter nog, leg je telefoon of laptop gewoon lekker weg voor het slapengaan.

Tip 4 - Geen late work-outs. 

Sporten ’s avonds kan lekker zijn, maar het zorgt er ook voor dat je actief blijft en het activeert vaak ook het stresshormoon. Plan je work-outs wat eerder op de dag en zorg ervoor dat je ’s avonds afschakelt en in de kalme slaapmodus terecht kom.

Tip 5 - Rustige slaapomgeving 

Zorg ervoor dat de omgeving waarin je slaapt geen onrust creëert. Houd het opgeruimd en maak eventueel gebruik van oordoppen of een slaapmasker als je last hebt van licht en geluid. Onderzoek wijst uit dat ook een koele ruimte met frisse lucht de slaap bevordert. Zet overdag dus lekker het raam open.

Het zijn wat voor de hand liggende tips, maar wat extra herhaling kan nooit kwaad. En merk je sinds je bezig bent met Keto dat je minder goed slaapt? Dat kan! Een verstoord slaapritme kan een bijwerking zijn van het Keto dieet. Misschien wordt je wat vaker wakker ’s nachts of heb je meer moeite met in slaap komen. Dat heeft ermee te maken met dat je lichaam aan het wennen is aan de nieuwe metabolische staat. Hierdoor kan je lichaam een beetje in de war zijn. Dit is gelukkig altijd tijdelijk. Geef het wat tijd, probeer deze tips uit en vraag vooral niet te veel van jezelf totdat je lichaam wat meer gewend is.

Vragen? Mail ons naar: [email protected]

Succes!
Mitch van Gezonderecepten.nl