Dag 6 - Verborgen Koolhydraten

Hey,

Het is alweer je 6e dag van de Keto Challenge! Nog één dag en je bent door je eerste week heen. Lekker bezig!

Hoe gaat het vandaag? Heb je wat last van de Keto griep? Dat kan heel goed, want de kans is groot dat jouw lichaam nu voor het eerst in Ketose is. Je bent dus goed op weg. Hopelijk heb je wat aan de tips van gister als je last hebt van de Keto griep.

Om jou zo goed mogelijk door de beginfase heen te slepen hebben we ook vandaag weer een bericht voor je met motiverende tips. De tip van vandaag: pas op voor de sneaky verborgen koolhydraten.

Dit kan weleens de belangrijkste tip voor beginners zijn van het Keto dieet. Je bent nu koolhydraatarm aan het eten en je gebruikt alternatieve producten om aan de goede voedingsstoffen te komen voor het lichaam. Maar let op, want koolhydraten kom je echt overal tegen!

Het beste wat je kan doen is even de tijd te nemen voor je boodschappen. Lees de etiketten van wat je koopt eens goed door om zeker te weten dat je niet alsnog die verborgen koolhydraten mee naar huis neemt. We hebben drie korte tips voor je waarmee je verborgen koolhydraten kan herkennen en vermijden.

1. Ken de schuilnamen!

Verborgen koolhydraten heten niet voor niets zo… Ze krijgen een andere naam van de fabrikant waardoor het niet opvalt dat er eigenlijk ontzettend veel suikers en koolhydraten in het product zit. Schuilnamen voor koolhydraten zijn: glucose (siroop), fructose (siroop), maltose, lactose, sucrose, honing of stroop.

2. Pas op met ‘zonder toegevoegde suikers!’

Vaak krijgen verpakkingen de mooie slogan ‘zonder toegevoegde suikers’. Dit is echter verraderlijker dan je denkt. Vaak bevatten die producten van zichzelf al enorm veel suikers en krijg je ongemerkt meer binnen dan je denkt.

3. Koop vers!

Hoe verser het product, hoe beter natuurlijk. Het beste ingrediënt is geen ingrediënt! Probeer zoveel mogelijk lekker verse producten te kopen waar geen andere ingrediënten aan toegevoegd zijn. Scheelt ook etiketten lezen!

Het zal even wennen zijn en wat meer tijd kosten om de etiketten van je producten goed door te nemen, maar je zal er echt baat bij hebben. En na verloop van tijd weet je natuurlijk waar wel of geen koolhydraten inzitten en hoef je niet meer zo intensief op de etiketten te letten.

Vragen? Stuur ons een mailtje op: [email protected]

Veel succes!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl