Dag 5 - Last van lage energie?

Veel mensen ervaren aan de start van het Keto dieet de gevolgen van de Keto griep.

Symptomen zijn: slechte adem, lage energie, hoofdpijn, uitdroging of extreme trek in koolhydraatrijke voeding.

Misschien ervaar jij deze symptomen op dit moment ook… Geen zorgen, dit is helemaal niet gek! Keto griep heeft ook niks te maken met koorts of verstoppingen van je luchtwegen.

Keto griep is daardoor super goed te bestrijden. Hoe je dit het beste kunt doen, wil ik vandaag met je delen:

Stap 1: Neem je rust

Zorg dat je jouw dagen niet te vol plant. De transitie naar Ketose vraagt best wat van je lichaam. Het overladen van je lichaam met stress en spanning, zorgt enkel voor extra belasting en zal ervoor zorgen dat je alleen maar meer last van de symptomen zult krijgen.

Dus… Neem even een stapje terug, en geef je lichaam de kans zich aan te passen. Dit kleine stukje tijd wat je inlevert, gaat zich terugbetalen in meer energie en razendsnelle afslanking!

Stap 2: Drink voldoende water

Dit hebben we al eerder benadrukt, maar we doen het graag nog een keer. Door de vermindering van koolhydraten in je lichaam, raakt je lichaam sneller uitgedroogd tijdens Keto. Water drinken is essentieel om dit proces tegen te gaan. Bezuinig hier daarom niet op!

Vind je water niet lekker? Voeg er een beetje gember of citroen aan toe om er een smaakje aan te geven. Zo zal je lichaam niet uitdrogen en zul je minder last hebben van de transitie naar ketose.

Stap 3: Vul belangrijke mineralen aan 

Naast uitdroging wordt het verlies van elektrolyten aangemerkt als een van de voornaamste factoren voor de Keto griep. Vooral aanvulling van mineralen als kalium, natrium en magnesium kunnen helpen de symptomen van de Keto griep tegen te gaan.

De beste manier om dit tekort aan te vullen is door extra groene groente te eten. Voor het gemakt is een andere goede optie om gebruik te maken van een supplement genaamd “Mineraal Concentraat”.

En nogmaals geen zorgen.

Wanneer je alle 3 deze tips toepast, zullen de symptomen van de Keto griep vanzelf verdwijnen. Houdt je nauwgezet aan het plan en je zult sneller resultaat boeken dan je denkt.

Vragen? Stuur ons een mailtje op: [email protected]

Heel veel succes!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl