Dag 4 - 3 Grote Valkuilen Bij Keto

Hey,

Vandaag wil ik het hebben met je over de 3 grootste valkuilen van het starten met het Keto dieet.

Hier komen ze;

Valkuil #1 - Te weinig calorieën eten.

Het is een slecht idee om bij Keto zeker aan het begin in een drastisch calorietekort te gaan zitten.

Het switchen van glucose naar vet als brandstof voor je lichaam vraagt om een flinke omschakeling. Door een te groot calorietekort zul je minder energie, vermoeidheid, hoofdpijn en nog veel meer klachten ervaren.

Zorg daarom dat jij je lichaam voorziet van voldoende voedingsstoffen door in eerste instantie een klein calorietekort te hanteren. Volg simpelweg het voedingsschema en je zit 100% safe. Na verloop van tijd kun jij je calorietekort vergroten, om nog meer resultaat te behalen.

Valkuil #2 - Te weinig vet eten

Je zult in eerste instantie bij Keto schrikken van de hoeveelheid vet die je dagelijks moet eten. Maar juist het verhogen van je vet inname is wat uiteindelijk gaat zorgen voor de geweldige resultaten!

Wees daarom niet bang om extra vet aan je maaltijden toe te voegen. De makkelijkste manier om dit te doen is door pure vet bronnen aan je eten toe te voegen. Denk hierbij aan extra olijfolie, boter, kokosolie etc…

Juist met het toevoegen van dit extra vet aan je eten, kun jij je vetinname op het juiste peil krijgen, zonder je andere macro’s door de war te schoppen.

Dit is wat gaat zorgen dat jouw lichaam in Ketose komt en de kilo’s er vanaf vliegen.

Valkuil #3 - Blijf consistent

Als je start met het Keto dieet zul je snel een aantal eerste kilo’s verliezen. Maar na een paar dagen kan de snelheid van je gewichtsverlies tijdelijk wat gaan afnemen. Laat je hier niet door ontmoedigen!

Je kracht ligt in: Consistentie.

Door consistent het voedingsschema te volgen ga je uiteindelijk geweldige resultaten bereiken. Wees niet te strikt. Zorg dat je het dieet kunt volhouden en focus je op het zetten van kleine stapjes.

Kleine stapjes zullen uiteindelijk veranderen in grote stappen. En voor je het weet heb jij je doel bereikt!

Heel veel succes vandaag!
Mail met vragen gerust naar: [email protected]

Met gezonde groet,
Mitch van Gezonderecepten.nl