Dag 27 - Transitie uit Ketose

Hey daar,

Nog één dag en dan ben je erdoorheen! We zijn super trots op je. En hopelijk ben jij dat ook! Gisteren hebben we het even gehad over jouw volgende opties. Vandaag willen we het eventjes hebben over hoe je veilig weer uit Ketose kan komen.

Als je het Keto dieet blijft volgen, zal je lichaam erg consistent blijven. Er zal niet veel veranderen dus je zal ook weinig tot geen verschil merken.

Maar als je stopt met Keto, of je gaat over op een andere variant, dan kan dat nog weleens wat teweegbrengen in je lichaam. Daar willen we je graag even op voorbereiden.

Misschien weet je nog wel waar we het veel over hebben gehad aan het begin van jouw Keto Challenge. ‘Veel water drinken!’ Weet je nog?

Je verloor veel vocht omdat je stopte met koolhydraten. Maar als je weer koolhydraten gaat toevoegen komt er juist weer meer vocht in je lichaam. Dat heeft te maken met dat koolhydraten water aan je cellen toevoegen. Net als toen je gewicht verloor met het vochtverlies, zo zal je waarschijnlijk ook weer wat aankomen als je weer meer vocht in je lichaam krijgt.

Het kan dus zijn dat er wat gaat veranderen aan je uiterlijk. Dit betekent gelukkig niet dat al je harde werk voor niets in geweest. Je lichaam is flexibel en zal niet ineens alle voordelen kwijtraken omdat het weer vocht binnenkrijgt in zijn cellen. Als je lichaam zich dus wat anders gaat vormen is dat niet iets om je zorgen over te maken.

Ook is de kans groot dat je weer wat gewicht terugkrijgt. Het gaat hier om wat gewicht, niet alles wat je kwijt bent geraakt. Ook dit is niet iets om je zorgen over te maken want het is volkomen normaal dat er wat dingen veranderen als je koolhydraten weer toevoegt aan je eetpatroon.

Wij adviseren je dan ook op je koolhydraatinname op te bouwen, net als dat je het langzaam hebt afgebouwd. Geef je lichaam weer wat de tijd om te wennen aan een verandering, dan zal je er het minst last van hebben.

Dit geldt overigens niet voor vandaag! Het is de 27e dag dus dat betekent dat je nog heel even moet volhouden! Je kan het!

Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]