Dag 26 - Wat hierna?

Hallo!

Weet je al wat je hierna gaat doen? Wellicht goed om over na te denken. Zet je Keto door? Voeg je intermittent fasting toe aan je dieet? Of ben je van plan wat meer te experimenteren met variaties op Keto?

Het is goed om hierover na te denken en ook de opties te kennen. Want als je na je dieet meteen alles laat vallen, zal je moeite waarschijnlijk voor niets zijn geweest. Wat zijn je opties? We vertellen je in het kort drie opties die je kunt overwegen, mocht je meer willen weten kan je het beste even het internet raadplegen.

Keto cycling 

Hier hebben we het al eerder over gehad. Met Keto cycling ben je bepaalde dagen wél in Ketose en bepaalde dagen niet. Je kan hiervoor kiezen als je graag weer intensief wil gaan sporten of als je elke dag Keto te zwaar vindt. Bij Keto cycling kies je ervoor om een paar dagen per week meer koolhydraten te nemen waardoor je uit Ketose komt. Daarna ga je weer terug in Ketose voor een paar dagen, en ga zo maar door.

Lazy Keto

Een andere variant op het Keto dieet is ‘lazy Keto’. Dit is voor de mensen die graag de voordelen van Keto willen ervaren maar niet alle moeite eromheen willen doen. Je plant niet je maaltijden, je houdt niet bij wat je eet en je berekent ook je calorieën en nutriënten niet. Je eet waar je trek in hebt maar probeert elke dag wel onder de 25 gram koolhydraten te blijven. Je eet dus Keto, maar het wordt geen levensstijl. Is het dan zinvol? Ja. Je zal alle voordelen ervaren, maar het zal wel meer tijd kosten dan bij het gewone Keto dieet. Het lazy Keto dieet is dus voor degenen die wel willen afvallen en zich fitter willen voelen, maar voor wie het geen vereiste of eerste prioriteit is.

Paleo 

Weer een andere variant is het Paleo dieet. Dit is een vrij bekend dieet. Hoewel je nog steeds heel weinig koolhydraten eet, wijkt het wel af van het traditionele Keto dieet. Het principe van Paleo is dat je net als je voorouders teruggaat naar alleen het consumeren van vlees, vis, noten, fruit en groenten. Je beperkt je dus in voedingsgroepen en eet geen granen, peulvruchten, zout en zuivel meer. Paleo wordt ook wel het ‘oerdieet’ genoemd.

Intermittent fasting

Dit onderwerp hebben we ook al eerder behandeld. Je kan ervoor kiezen om het te combineren met je Keto dieet. Dat betekent dus dat je gaat vasten en tegelijkertijd ook geen koolhydraten meer consumeert. Het is een goede aanvulling op elkaar.

Je kunt ook alleen intermittent fasting doen. Hier zijn meerdere methodes voor en verschillende ‘eating windows’ op basis van ervaring en uithoudingsvermogen.

De keuze die je uiteindelijk maakt is aan jou. Houd er rekening mee dat je een optie kiest die jij in jouw levensstijl kan toevoegen. Als het niet past, zal het moeilijk zijn vol te houden en dat wil je niet. Want je weet het – en dit zal de laatste keer zijn dat er het herhalen: resultaat is regelmaat.

Wees dus eerlijk en realistisch naar jezelf. Zie het niet als falen als een bepaald dieet wat je graag had willen doen niet lukt. Jij faalt niet, het past gewoon niet in jouw routine. En dat is niet erg want een dieet is ontzettend persoonsgebonden. Daarom is er ook niet maar één dieet wat werkt. Een dieet werkt pas als jij het vol kan houden. Probeer jezelf dus ook niet dwangmatig te beperken tot een dieet.

Wat je ook kiest, wij steunen je want jij hebt de keuze gemaakt om in jezelf te investeren en daar staan wij 100% achter!

Fijne dag!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]