Dag 25 - Keto en meer sporten

Hey doorzetter,

Het is de 25ste dag. Dat betekent dat we nog maar 4 dagen moeten tot het einde van jouw Keto journey. Een week geleden hebben we het gehad over het sporten tijdens Keto. We hadden je aangeraden in het begin niet te veel en vooral niet te intensief te sporten. Vandaag gaan we het er nog eens over hebben, maar dan over wat je wel kan doen tijdens Keto. Je hoeft namelijk niet helemaal stil te zitten.

Je kan kiezen voor minder intense en meer stabiele vormen van sporten. Denk hierbij aan zwemmen, wandelen, fietsen, skaten, hardlopen of hiking. Dit zijn vormen van beweging die niet erg intensief zijn en je lichaam dus ook niet probeert snelle energieboosters zoals koolhydraten en suikers op te zoeken. Toch verhogen deze vormen je ademhalen en zorgen ze ervoor dat je bloed gaat stromen, waardoor het toch effectieve manieren zijn om te sporten tijdens Keto.

Als je toch intensief wil blijven trainen tijdens Keto, moet je wat meer plannen. Dit kan prima, maar het kost je alleen iets meer tijd en moeite om het in je routine te passen. Je kan twee dingen doen:

  • Keto cycling: een variant op Keto waar we het nog niet eerder over hebben gehad. Het is een manier van Keto waarbij je op bepaalde dagen waarop je wil trainen hoger in je koolhydraten zit en op andere dragen terug ‘dropt’ naar Ketose. Je speelt dus een beetje met Ketose om ervoor te zorgen dat je lichaam de trainingen aankan.
  • Je kan ook je koolhydraatconsumptie zo proberen te plannen dat je het vlak voor en direct na je trainingen inneemt. Zo voelt je lichaam zich niet te erg afgemat en kan het de intensiviteit van de trainingen wat beter aan.

Maak voor jezelf de afweging optie jij het fijnst vindt om sporten te kunnen combineren met Keto. Een ding is zeker: beweging is áltijd goed!

Succes!
Mitch van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]