Dag 21 - Uit eten met Keto

Hey,

Het is vandaag dag 21 en dat betekent dat we zijn aangekomen op de laatste dag van week 3. Gefeliciteerd! Zoals je misschien al is opgevallen, grijpen wij graag de kans aan om prestaties en successen te vieren. Dus ook vandaag vertellen wij jou hoe je je mooie momentjes volledig Keto proof kunt vieren.

We gaan geheel Keto-friendly uit eten!

Iedereen geniet ervan om weleens lekker met zijn of haar partner, vrienden of familie uit eten te gaan. Even niet zelf koken, niet zelf nadenken, gewoon genieten. Maar kan je wel genieten van uiteten gaan als je Keto volgt? Natuurlijk! Wij vertellen je hoe.

Van tevoren. 

Bereid je van tevoren goed voor als je uiteten wil.

Maak keuzes zodat je weet waar je aan toe bent. Neem je een glaasje wijn? Wil je streng Keto blijven volgen of ga je voor koolhydraatarm? Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Kies het juiste restaurant waar je een koolhydraatarm menu kan kiezen, zoals bijvoorbeeld in een Grieks restaurant. Check ook van tevoren alvast de menukaart. Stem hier je keuze op af. Bij goedkope restaurants kan je ervan uitgaan dat niet alles vers bereid zal worden en je dus niet altijd weet wat je binnenkrijgt. Houd hier ook rekening mee in je keuze.

Geef aan de bediening door dat je koolhydraatarm eet en vraag of ze er in de bereiding rekening mee kunnen houden. Laat ook je gezelschap weten wat je wel en niet wil.

In het restaurant. 

Eenmaal in het restaurant moet je ook keuzes maken.

Overleg met de bediening wat de mogelijkheden zijn. Geef aan dat je liever geen friet, rijst of brood bij je gerecht wil. Je kan in plaats daarvan vragen om sla of groenten. Dit is vaak geen probleem. Krijg je toch een van deze dingen bij je gerecht? Geef het dan weer mee naar de keuken of geef het aan je tafelgenoot zodat je zelf niet in de verleiding komt.

Als voorafje kan je vragen om een schaaltje olijven of komkommers als vervanging voor het mandje brood met tapenade. Mocht je gezelschap dit wel kiezen, kan je altijd een beetje mee eten van de tapenade (maar laat het brood staan).

Voor je dessert en drankje moet je voor jezelf een bewuste keuze maken. Je kan ervan uitgaan dat elk dessert op de kaart suiker bevat. Je kan het toetje overslaan, zelf iets meenemen, of kiezen voor wat rood fruit. Als drankje kan water, zwarte koffie, plantaardige cappuccino en thee geen kwaad. Kies je voor alcohol, dan is de kans erg groot dat je uit Ketose gaat. Dit kan een bewuste keus zijn.

Wat je ook besluit als je uiteten gaat: vergeet niet te genieten! Dat is het allerbelangrijkste. Zelfs als je de keus maakt dingen te nemen waardoor je uit Ketose raakt, kan dat het waard zijn als je er maar van geniet.

Eet smakelijk en succes!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]