Dag 19 - Wat als het niet goed gaat?

Hoi!

Welkom bij onze motivatiemail voor dag 19 van jouw Keto dieet. Je hebt er al een hele reis op zitten, maar je bent er nog niet. Je moet nog eventjes doorzetten om de challenge te behalen. Maar wat als het soms even niet lukt?

Tijdens het diëten ervaart men vaak de angst om te ‘falen’. Je wil resultaat behalen en je wil het goed doen. Je wil niet dat het soms wat minder gaat of dat je iets doet wat jouw dieet tegenwerkt. Het ‘falen’ is dan ook vaak een druk die men zichzelf oplegt tijdens een dieet, een druk die best zwaar kan vallen.

Wij willen je vandaag geruststellen dat het helemaal niet nodig is om jezelf die druk op te leggen. Het zal je zelfs kunnen tegenwerken als je dat wel doet. We geven je drie korte tips hoe jij gemotiveerd kan blijven ondanks een eventuele slip-up in jouw dieet.

Het is geen falen. 

Zie een slip-up in je dieet nooit als falen. Als jij een foutje maakt door bijvoorbeeld tussendoor toch te snacken of iets te eten met meer koolhydraten, betekent dat niet dat jij gefaald hebt in je dieet. Bezie het als een drempel die je bent tegengekomen in je dieet, maar waar je ook weer zo voorbij kunt zijn. Blijf niet te lang hangen bij je slip-up en pak de draad gewoon weer op. En als hetzelfde foutje zich blijft herhalen tijdens je dieet, bezie het dan als een wake-up call dat er misschien iets moet veranderen in jouw dieet om het makkelijker voor jezelf te maken.

Je lichaam moet wennen. 

Jouw lichaam is druk bezig met aanpassen aan dit nieuwe dieet. Besef dat het Keto dieet een streng dieet is en best lastig is voor jou en je lichaam. Je lichaam is een hele andere manier van leven en eten gewend en zal soms de neiging hebben daarin terug te vallen. Geef je lichaam ook die tijd die het nodig heeft en accepteer dat je lichaam een terugval kan hebben.

Wees flexibel. 

Het is belangrijk voor jezelf om flexibel te zijn. Het Keto dieet is een grote aanpassing en het zal niet voor iedereen even goed passen in zijn of haar leefstijl. Daarom is het goed om het dieet je eigen te maken. Wees hierin dus ook flexibel. Houd je niet vast aan een ideaalbeeld hoe jij je dieet wil volgen. Als het niet lukt, pas dan je routine wat aan. Net zo lang totdat het helemaal in jouw leven past en je volledig gewend bent.

Nogmaals: een slip-up is geen falen. Het is gewoonweg maar een beetje uitproberen totdat jouw lichaam helemaal Keto aangepast is. En ja, bij het uitproberen horen soms ook tegenvallers. Kies dan gewoon een andere weg en ga net zo gemotiveerd weer door!

Fijne dag!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]