Dag 18 - Vegan? Dit moet je weten!

Hey jij,

Dag 18. Nog tien dagen volhouden en dan heb jij je persoonlijke uitdaging om een maand Keto uit te proberen gehaald!

Vandaag willen we het met je hebben over het Keto dieet voor vegetariërs. Ben je zelf vegetarisch? Dan is dit waarschijnlijk een heel fijn bericht! Zelf geen vegetariër? Dan is iets nieuws leren altijd goed, toch? 😉 En wie weet kan jij in de toekomst wel een vegetariër helpen die erover denkt aan Keto te beginnen.

Tijdens het Keto dieet eet je veel vetten en veel vetten haal je uit vlees. Dierlijke vetten zijn ontzettend makkelijk binnen te krijgen en voor velen ook heel lekker. Maar wat als je geen vlees eet? Hoe ervaar je dan toch de voordelen van Keto?

Maak je geen zorgen, dat kan nog steeds! Hier volgen wat tips waarmee jij jouw dieet vegetarisch en toch effectief kan behouden.

Vleesvervangers. 

Gebruik je graag vleesvervangers? Let dan goed op. Er wordt vaak veel aan toegevoegd wat niet Keto verantwoord is. Producten op basis van tarwe zijn niet goed voor je dieet. Zorg ervoor dat de vervangers veel eiwitten bevatten.

Eiwitten.

Eiwitten zijn belangrijk tijdens Keto, dus zorg ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt. Eiwitten haal je uit – geloof het of niet – eieren. Je mag tijdens Keto meer eieren op een dag eten. Zoek wat leuke recepten om variatie te creëren zodat de eieren je niet de neus uitkomen.

Groen. 

Als vegetariër zal je meer groenten eten tijdens je Keto dieet. Het is belangrijk rond de 400 gram groenten te eten. Dan gaat het voornamelijk om groene groenten, want deze bevatten de belangrijkste voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten).

Supplementen 

Het gebruik van supplementen is geen vereiste als vegetariër, maar het kan wel een nuttige aanvulling zijn op je dieet.

Ga op zoek!

De vegetarische leefstijl bestaat al heel lang en nu Keto steeds populairder wordt ontstaan er ook meer combinaties. Het internet staat vol met vegetarische Keto recepten. Ga op onderzoek uit en vindt voor jezelf de lekkerste recepten om Keto interessant en haalbaar te houden. En misschien ken je wel iemand in je omgeving die jou inspiratie kan geven?

Veel succes weer vandaag!
Mitch van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]