Dag 17 - Keto en sporten

Hoi!

We zijn alweer op de 17e dag van jouw Keto dieet aangekomen. Gaat best snel, hé? Je bent goed op weg. Heb je al tussendoor gesport? Heel veel? Of juist helemaal niet?

Vandaag gaan we het kort hebben over hoe je sporten het beste kan combineren met je dieet. Sporten is namelijk goed. Het is goed voor de conditie, voor je spieropbouw, je geest en het is een goed hulpmiddel om vet en calorieën te verliezen! Dagelijkse of wekelijkse beweging is daarom zeker aan te raden.

Maar… in combinatie met het Keto dieet kan je beter eventjes rustig aan doen. Misschien ben je gewend wekelijks of zelfs dagelijks veel te sporten en probeer je dat nu ook vol te houden. Hoogstwaarschijnlijk gaat dat niet zo goed als voor je Keto dieet. Dat is heel logisch en dat is ook de reden waarom we je aanraden rustiger aan te doen. We leggen het je uit.

Ten eerste is jouw lichaam nog aan het aanpassen aan jouw nieuwe levensstijl. Het is een grote verandering voor je lichaam en het kost tijd en gewenning. Het menselijk lichaam is sterk en het zal de aanpassing uiteindelijk accepteren, maar het is wel uitputtend. Als je hiernaast ook nog veel gaat sporten, kan het zijn dat je lichaam het eventjes niet zo goed meer trekt. Je zal je minder fit, zwakker en niet zo goed voelen.

Daarnaast haalt jouw lichaam energie uit twee bronnen: koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn de snelle energieboosters en tijdens het sporten gebruikt je lichaam deze dan ook om het vol te houden. Je begrijpt wel dat dit een beetje lastig gaat als je lichaam nog maar heel weinig koolhydraten overheeft, zoals tijdens dit dieet.

Probeer dus de eerste weken van jouw Keto dieet rustig aan te doen met sporten. Een stuk wandelen of lichte krachtoefeningen kunnen uiteraard wel: je hoeft niet helemaal stil te zitten. Als je lichaam wat meer gewend is aan Keto, kan je ook het sporten weer oppakken. Hier gaan we het later ook nog eens over hebben!

Tot morgen!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]