Dag 1 - Ben jij er klaar voor?

Hey,

Je bent aangekomen op dag 16. Hoe gaat het met jouw dieet? Hoe voel je je? Heb je al resultaat gemerkt? Ben je al in Ketose? Wat is jouw vooruitgang?

Ja, het is slim om je vooruitgang bij te houden tijdens je Keto dieet. Het kan een goede motivatie voor jezelf zijn als je een wat mindere dag hebt. En je weet hoe belangrijk motivatie is als je een dieet volgt! Het kan je weer back on track krijgen als je het gevoel hebt dat het allemaal niet meer lukt of te veel is.

Je kunt een soort dagboek bijhouden voor jezelf. Dit kan een echt schriftje zijn dat je naast je bed houdt of in de keuken bewaart. Het kan ook een notitie op je telefoon zijn als je dat fijner vindt. Als het maar iets is wat jij fijn vindt, makkelijk bij kan houden en ook goed terug kan vinden.

En waar schrijf je dan over? Misschien ben je niet zo een schrijver van jezelf en heb je nog nooit een dagboek bijgehouden. Begin dan met het opschrijven van je eigen doel zodat je deze op moeilijke dagen altijd goed voor ogen kan houden. Wat wil jij bereiken met dit dieet? Waar doe je het voor? Waarom investeer je in jezelf?

Gewicht verliezen, gezonder eten, fitter voelen, beter in je vel zitten, trotser op je eigen lichaam zijn: wat het ook is, schrijf het op!

Houd de volgende dingen bij per dag:

  • Wat heb je gegeten?
  • Hoe voel je je?
  • Heb je veel of weinig energie?
  • Merk je verandering in je lichaam?
  • Ben je gewicht verloren?
  • Welk resultaat merk je?
  • Ben je in Ketose?

Als je eens in de zoveel terugkijkt naar je vorderingen kan je voor jezelf heel goed vooruitgang bijhouden. Je ziet misschien een stijgende lijn in je energielevel. Of je ziet een dalende lijn in kilo’s. Wellicht zie je een verband tussen een mindere dag en een bepaald product wat je gegeten hebt. Dat kan je ook weer helpen je eigen routine te verbeteren.

Probeer het eens uit voor jezelf! Wij garanderen je dat het een goede motivatie voor je zal zijn om door te zetten.

Heel veel succes gewenst!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]