Dag 15 - Positief blijven

Hey volhouder!

Vandaag is de 15e dag en dat markeert het begin van je derde week Keto. Je hebt nu 2/3 van de reis erop zitten. Het gaat misschien met wat ups en downs hier en daar – en dat is volkomen oké – maar je doet het wel. En dat doe je goed!

Vandaag willen we het kort hebben over iets heel belangrijks, iets wat je niet moet vergeten tijdens je dieet. En dat is positief blijven.

Het is heel belangrijk dat je een positieve mindset behoudt, anders kan het diëten je zwaar gaan vallen en raak je in het slechtste geval je motivatie kwijt. Niets is vervelender dan een dieet volgen met gevoelens van frustratie, teleurstelling, mislukking of zelfs boosheid. En het grappige is: het is ook helemaal niet nodig.

Houd in gedachten waarom je deze challenge bent begonnen. Je wilt misschien wat gewicht verliezen of je wilt beter in je vel komen te zitten. Wat de motivatie ook is, je hebt de keus gemaakt om te investeren in jezelf en in je eigen gezondheid. Dat is al de beste keus en investering die je kan maken. Een keus waar velen anderen helaas niet voor kiezen. Het is dus al heel bewonderingswaardig dat jij dit wel doet! Want niets is fijner dan in je vel zitten, toch?

Dát is het doel wat je uiteindelijk wil behalen. Je goed voelen en blij zijn met wie je bent. En daar ben jij nu hard voor aan het werk. Maar verwacht niet te veel van jezelf. Leg jezelf niet te veel druk op en wees niet te hard voor jezelf. Iedereen werkt aan zichzelf op zijn eigen tempo. Vergelijk jezelf dus ook niet met anderen. En als het niet snel genoeg voor je gaat, bedenk dan dat je in ieder geval wel de goede kant op gaat en dat je investeringen niet voor niets zijn. Alle beetjes helpen en het belangrijkste: regelmaat leidt tot resultaat.

Houd dus vol door kleine doelen voor jezelf te stellen en de lat niet te hoog leggen. Moedig jezelf aan en wees trots op jezelf. En gaat het een keertje mis? Geen probleem! Bedenk dat als je twee stappen vooruitzet en eentje achteruit, je altijd nog een stap voor staat. En elke stap is er eentje dichter bij je doel.

Herinner jezelf eraan dat je goed bezig bent en houd je einddoel in gedachten. Als jij positief blijft tijdens je dieet, zal je het als prettiger ervaren en ben je sneller bij je einddoel. En dat is wat je wil toch?

Stay positive! You are doing great!

Succes!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]