Dag 14 - Keto en alcohol

Hey hey!

Vandaag is het weer even feest, want jij zit op de helft van je Keto Challenge! Al 14 dagen houd jij deze challenge succesvol vol. En bijzondere prestaties zijn er om te vieren, want dat maakt het ook makkelijker voor jezelf om door te zetten met een dieet.

Vandaag gaan we een onderwerp behandelen wat velen associëren met een feestje: alcohol. Hoe gaat dat samen met Keto?

Het is eigenlijk heel simpel: alcohol is niet goed voor je lichaam. Maar dat wisten we al en toch drinken we het soms gewoon voor de gezelligheid en omdat het heel lekker is. Daar is natuurlijk niks mis mee, mits je het niet overmatig drinkt.

Met Keto moet je iets meer opletten. Je lichaam ziet de alcohol als een soort gifstof die het meteen moet verwerken. Het zal al zijn energie dus richten op het verwerken van de alcohol en tijdelijk niet op het verbranden van vetten. Voor gewichtsverlies is het daarom niet heel bevorderlijk om alcohol te drinken.

Als je blij bent met je gewicht en je graag op dat gewicht wilt blijven is, kan je ervoor kiezen eens in de zoveel tijd een drankje te nemen en vooral lekker te genieten.

Als je eens in de zoveel tijd een glaasje alcohol neemt, kies dan voor een van de volgende alcoholische dranken om niet te veel koolhydraten in te nemen. We benoemen ze op volgorde van beste keuze naar mindere keuze.

  • Sterke dranken (0 koolhydraten per portie)
  • Sterke mixdrankjes (0 koolhydraten per portie)
  • Droge witte wijn (0,6 koolhydraten per portie)
  • Champagne (1,6 koolhydraten per portie)
  • Prosecco (2,4 koolhydraten per portie)
  • Cava (3 koolhydraten per portie)
  • Rosé (3,1 koolhydraten per portie)
  • Droge rode wijn (3,8 koolhydraten per portie)

Pas op met de bieren en de likeuren. Bier zit vol met koolhydraten en met een normaal glas bier heb je er al zo 8 van binnen. Ook likeuren zijn niet verstandig, want die zitten vol met suikers. Deze zijn dus te hoog in koolhydraatgehalte voor een Ketogeen dieet.

Maak een goede afweging voor jezelf of je wel of geen alcohol neemt tijdens je dieet en doe een voordeel met de keuzes die wij je vandaag gegeven hebben. En als je dan kiest voor een glaasje alcohol, geniet er dan goed van!

Succes!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]