Dag 13 - Intermittent Fasting

Hey daar,

Het is vandaag dag 13 en je zit al bijna op de helft! Goed bezig hoor. We zijn trots op je! Hoe gaat het vandaag? Lukt het je al om te wennen aan je nieuwe voedingspatroon?

Vandaag vertellen we je graag over een hulpmiddel wat het volhouden van Keto gemakkelijker voor je kan maken. Veel mensen maken hier gebruik van in combinatie met hun Keto dieet en vinden het een fijne methode om toe te passen. Het heet intermittent fasting. 

Intermittent fasting is eigenlijk een ander woord voor periodiek vasten. Je eet op de dag binnen een bepaalde ‘eating window’ en de rest van de dag eet je niks. De rest van de dag vast je dus. Er zijn meerdere methodes die je hiervoor kan kiezen. De meest gebruikte is de 16/8-methode. Dit betekent dat je 16 uur op de dag vast en in de overige 8 uur eet. Het fijne aan dit dieet is dat de uren ’s nachts, wanneer je slaapt, gewoon mee tellen voor het vasten. Het is daarom niet heel moeilijk vol te houden.

Waarom gebruikt men dan de combinatie van intermittent fasting en Keto?

Beide diëten hebben veel overeenkomsten. Daarom zijn ze goed te combineren en ze stimuleren elkaar ook. Het vasten is een goed middel om de glycogeenvoorraden snel op te maken in het lichaam, waardoor je lichaam dus sneller in Ketose komt. Daarnaast verbrandt je lichaam vet tijdens Ketose en als je ook nog periodes vast, zal het gewichtsverlies heel gemakkelijk gaan.

Het werkt ook heel fijn andersom. Omdat je met Keto weinig koolhydraten inneemt en je lichaam brandstof uit vetten haalt, ben je langer verzadigt en zal je hongergevoel afnemen. Langere periodes vasten zal je daarom gemakkelijker afgaan. En dus zal het gewicht verliezen je gemakkelijker afgaan!

Er zitten dus best veel voordelen aan het combineren van intermittent fasting met je Keto dieet. Weet wel dat dit niet altijd even handig is om te doen als je net begonnen bent met Keto. Geef je lichaam eerst de tijd om te wennen aan Keto voordat je ook nog periodes stopt met eten.

Als je al enige ervaring met Keto of vasten hebt, kan je het wel al vroeg in je dieet proberen. Let goed op wat je lichaam wel en niet aankan. Bouw het desnoods op. Hiermee kan je zelf een beetje experimenten.

Succes!
Mitch van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]