Dag 11 - Top 5 fouten

Hallo!

Vandaag op de 11e dag van jouw Keto dieet gaan we het kort hebben over de top vijf meest gemaakte fouten tijdens Keto. Die fouten willen we jou graag besparen, want jij wil natuurlijk een succesvolle Keto ervaring. Dus let goed op!

Fout 1: Te veel verwachten  

Gewichtsverlies zal in het begin ontzettend snel gaan. Dat is super fijn! Maar na verloop van tijd moet je lichaam zich weer even ‘resetten’ en wennen aan het nieuwe gewicht en de nieuwe processen die het lichaam doormaakt. In deze fase zal je minder snel gewicht verliezen. De truc is om dit aan te zien komen en niet gefrustreerd, boos of teleurgesteld te raken omdat je ineens wat minder gewicht verliest. Gun je lichaam wat tijd en houd vol. Net als met alle diëten leidt regelmaat tot resultaat.

Fout 2: Te weinig calorieën innemen  

Klopt, minderen in calorieën leidt tot gewichtsverlies. En uiteindelijk ga je naast het Keto dieet ook wat minderen met je calorieën om op het gewenste gedrag te komen. Maar vergeet niet dat je lichaam letterlijk aan het afkicken is van koolhydraten en hard aan het werk is om vetverbranding op gang te brengen. Probeer je lichaam daarnaast niet ook nog te veel van calorieën te ontzien. De kans is groot dat als je dit wel doet, je meer last van de Keto griep zal hebben. Bouw je calorierestrictie dus op.

Fout 3: Te weinig vetten innemen 

Een dieet betekent niet dat je ineens niks meer mag. En juist met Keto is het heel belangrijk dat je genoeg vetten inneemt. Liever ietsjes te veel dan te weinig, want dit is waar je lichaam vanaf nu energie uithaalt. Je zal misschien schrikken van de enorme hoeveelheid vetten die je nu ineens nodig hebt, maar dit is de bedoeling! Deins hier niet van terug en houd je aan die hoeveelheid. Als je moeite hebt met zoveel vetten innemen, kan je proberen puur vet aan je maaltijden toe te voegen. Dit kan je doen met oliën en boters (Keto proof natuurlijk).

Fout 4: Te veel proteïne

Het klinkt misschien lastig: te weinig van dit, te veel van dat… wat kan nog wel?! Het is even wennen maar als je het eenmaal weet zal het je gemakkelijk afgaan. Te veel proteïne kan Keto tegenwerken omdat je lichaam weet hoe het suikers uit proteïne kan halen. En ondanks dat je in Ketose bent, is de natuurlijke reactie van het lichaam om energie uit suikers te halen.

Fout 5: Te veel sporten 

Ja, beweging is goed om af te vallen. Maar hetzelfde geldt hier als bij fout 2: je lichaam is heel hard aan het werken om in Ketose te komen en het is onnodig en zelfs onverstandig om hiernaast nóg meer druk op je lichaam te leggen. En intensief sporten is nou eenmaal een vorm van druk en in sommige gevallen zelfs stress.

Doe je voordeel met deze tips en zorg ervoor dat jouw Keto ervaring zo succesvol mogelijk verloopt. En belangrijk: push je lichaam niet te veel en wees lief  Dán zal je de voordelen van Keto het snelst ervaren.

Succes!
Mitch van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]