Dag 10 - Weegschaal vermijden

Hey,

Vandaag is de 10e dag van jouw Keto journey! Je bent goed op weg hoor, onze complimenten! Ben je al wat gewicht verloren? Heerlijk gevoel is dat, hé. Je harde werk wordt beloond.

Helaas gaan de meeste diëten voor velen vaak gepaard met teleurstelling omdat doelen niet snel genoeg worden gehaald of omdat men terugvalt in oude gewoonten. Dat wil je niet! En daarom hebben wij vandaag een kleine tip voor je om in de toekomst eventueel teleurstelling te voorkomen. En het zal je misschien verbazen, maar de tip van de dag is: vermijd de weegschaal!

Het is goed om je voortgang bij te houden en het kan heel motiverend werken, maar het kan ook zijn dat je te afhankelijk wordt van de weegschaal en dan wordt het eerder een frustratiepuntje. En niets is zo moeilijk om vol te houden als gefrustreerd je dieet volgen.

Bij het Keto dieet werkt het gewichtsverlies als volgt. Koolhydraten houden veel vocht vast. Maar jij mindert nu met koolhydraten. Dus verliest je lichaam veel vocht (blijven drinken!). Omdat je lichaam veel vocht verliest, val je veel kilo’s af in een korte tijd. En dat is natuurlijk heel fijn. Maar op een gegeven moment is het grootste gedeelte van het vocht weg en verlies je minder snel gewicht. Heel normaal, maar het kan heel frustrerend zijn als je te veel focust op de weegschaal omdat het lijkt alsof je niks opschiet.

Daarnaast kan de weegschaal nog verraderlijk zijn ook. Het weegt namelijk niet alleen kilo’s vet, maar ook spieren, botten en vocht. Als jij ineens een halve kilo zwaarder bent dan de dag ervoor wil dat niet zeggen dat je in kilo’s vet bent aangekomen. Wordt dus niet te afhankelijk!

Met Keto verlies je vooral heel veel vet. Niet per se altijd veel gewicht. Dus in plaats van elke dag de weegschaal te checken, pak er eens een meetlint bij! Meet je lichaam wat vaker en let op hoe je kleding zit. Dan zal je merken dat je wel degelijk vet verliest, maar misschien niet precies op de manier die je verwacht had. Uiteindelijk gaat het erom dat jij lekker in je vel zit, toch?

Keep it positive!
Mitch namens het team van Gezonderecepten.nl

Vragen? Stuur ons een mail naar: [email protected]