Gezonde suikervrije mayonaise maken

Snack
Op zoek naar een heerlijke mayonaise zonder toegevoegde suikers? Probeer dan dit gezonde en suikervrije mayonaise recept! Met slechts een paar simpele ingrediënten, maak je in een handomdraai een smaakvolle mayonaise die perfect past bij al je favoriete gerechten.
Porties: 10

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 143kcal
Eiwitten 1g
Koolhydraten 1g
Vetten 15g

Ingrediënten

  • 2 eigelen
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 150 ml milde olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag

  • Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de mosterd, azijn, peper en zout in een hoge smalle kom.
  • Neem de staafmixer en mix dit samen tot een gladde massa.
  • Voeg nu druppel voor druppel de olijfolie toe tot dat je de binding begint te zien.
  • Soms duurt het even maar wacht goed tot de mayonaise stijf wordt. Giet zo de volledige olijfolie rustig bij de massa tot een romige lekkere mayonaise.

Ontdek waarom zelfgemaakte suikervrije mayonaise perfect past in een gezond keto dieet

Mayonaise is een populaire saus die vaak wordt gebruikt als dip, spread of dressing in verschillende gerechten. Hoewel de commerciële varianten vaak toegevoegde suikers en koolhydraten bevatten, kan zelfgemaakte mayonaise zonder toegevoegde suikers prima passen in een keto dieet. Mayonaise kan worden gemaakt van gezonde ingrediënten zoals eieren, olijfolie en mosterd, die allemaal passen binnen de keto-richtlijnen.

Zelfgemaakte suikervrije mayonaise kan een geweldige smaakmaker zijn voor salades, sandwiches, wraps en meer. Het bevat gezonde vetten en weinig koolhydraten, waardoor het perfect past in een keto dieet. Bovendien is het eenvoudig te maken en kun je het aanpassen aan jouw smaakvoorkeuren door verschillende kruiden en specerijen toe te voegen. Met zijn smaakvolle en voedzame eigenschappen is zelfgemaakte suikervrije mayonaise een uitstekend alternatief voor de commerciële varianten en kan bijdragen aan een gezonde en evenwichtige voeding tijdens een keto dieet.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept