Probeer nu de heerlijke koolhydraatarme keto bloemkool gnocchi van amandelmeel! Gemaakt met alleen de beste ingrediënten en zonder toegevoegde suikers of granen, is deze gnocchi de perfecte optie voor een gezonde en smakelijke maaltijd.
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 379kcal
Eiwitten 21g
Koolhydraten 11g
Vetten 26g
Ingrediënten
- 500 gram diepvries bloemkoolrijst
- 50 gram amandelmeel
- 1 eigeel
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 gram arrowroot poeder
- Zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak
- 20 gram kokosmeel
- Olie om in te bakken
- 100 gram passata di pomodoro (biologische van Jumbo)
- Verse basilicum
Aan de slag
- Kook de bloemkoolrijst en giet daarna het water weg. Pureer de bloemkoolrijst met een staafmixer tot bloemkoolpuree. Plaats de bloemkoolpuree in een theedoek en wring al het water eruit.
- Voeg het amandelmeel, eigeel, Parmezaanse kaas, arrowroot poeder en kruiden toe aan de bloemkool en kneed tot een egale deegbal.
- Verdeel het kokosmeel op je werkblad en rol de bloemkooldeeg tot een dunne sliert (weet ff niet goed hoe ik het moet omschrijven) en snijd er dan kleine stukjes van. Voor een leuk reliëf haal je de bolletjes langs een vork.
- Bak de bloemkool gnocchi in olie totdat ze bruin kleuren.
- Serveer in tomatensaus met verse basilicum.
Een vezelrijk alternatief voor traditionele gnocchi
Koolhydraatarme bloemkool gnocchi van amandelmeel is een gezonder alternatief voor traditionele gnocchi, die meestal gemaakt is van aardappelzetmeel en tarwebloem. In plaats daarvan wordt bloemkoolrijst gebruikt, wat zorgt voor een koolhydraatarme optie die rijk is aan vezels en voedingsstoffen. Dit maakt het een ideaal gerecht voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen of gewoon op zoek zijn naar een gezonde en voedzame maaltijd.