Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
Vanille chia laag
- 20 gram chiazaad
- 40 ml ongeklopte slagroom
- 50 ml ongezoete amandelmelk
- 10 gram poedersuikervervanger (Steviala Frost)
- 5 gram vanille extract
Chocolade chia laag
- 20 gram chiazaad
- 40 ml ongeklopte slagroom
- 50 ml amandelmelk
- 10 gram cacaopoeder
- 10 gram poedersuikervervanger
Mascarpone laag
- 100 gram mascarpone
- 50 ml ongeklopte slagroom
- 1 eidooier
- 10 gram poedersuikervervanger
- 10 stevia amaretto druppels
- 5 gram vanille extract
- Cacaopoeder ter afwerking
Aan de slag
- Meng alle ingrediënten voor de vanille chia laag in een kommetje en zet dit voor minimaal 3 uur in de koelkast.
- Doe hetzelfde voor de ingrediënten van de chocolade chia laag.
- Klop voor de mascarpone laag de slagroom en mascarpone samen met de eidooier. Voeg hierna de amaretto druppels, poedersuikervervanger en vanille extract bij de mascarpone laag en zet dit ook voor minimaal 3 uur in de koelkast.
- Wanneer alles goed is stijf is kun je 3 glaasjes met de 3 lagen vullen. Maak het af met nog wat cacaopoeder.
Gezonde koolhydraatarme tiramisu chia pudding vs traditionele tiramisu
De koolhydraatarme tiramisu chia pudding biedt tal van gezondheidsvoordelen in vergelijking met de traditionele versie. In plaats van de geraffineerde suikers en koolhydraten die vaak in traditionele tiramisu zitten, bevat deze chia pudding gezonde vetten en eiwitten. De chiazaden bieden vezels en zijn rijk aan antioxidanten, terwijl de amandelmelk en slagroom een goede bron van calcium zijn. De Steviala Frost poedersuikervervanger en Stevia druppels zorgen voor een zoete smaak zonder de nadelige effecten van suiker. Dit koolhydraatarme recept voor tiramisu chia pudding biedt een heerlijke en gezonde manier om te genieten van het iconische Italiaanse dessert.
De geschiedenis en oorsprong van dit populaire Italiaanse dessert
Tiramisu is een traditioneel Italiaans dessert dat voor het eerst in de jaren 1960 in de regio Veneto in Italië werd geserveerd. De naam betekent letterlijk “til mij op” vanwege de opwekkende en verkwikkende smaak van het dessert, dat wordt gemaakt met mascarponekaas, espresso, suiker en cacao. De oorsprong van het dessert is nog steeds onderwerp van discussie, maar de meest populaire theorie is dat het werd gemaakt als een stimulerende traktatie voor Venetiaanse prostituees die het aten om hen energie te geven na lange nachten van plezier en feesten.