
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 10 gram gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 20 gram cacaopoeder
- 50 gram poedersuikervervanger
- 5 gram bakpoeder
- 5 gram vanille extract
- Snufje instant espressopoeder
- Snufje zout
- 50 gram suikervrije pure chocolade (Steviala Dark Chocolate Melties)
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng het amandelmeel, cacaopoeder, poedersuikervervanger, bakpoeder, zout en espressopoeder. Smelt de roomboter en voeg dit toe, samen met de eieren en vanille extract. Meng dit goed tot een egaal beslag.
- Vet een cupcake vorm of andere leuke bakvorm in. Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag en plaats dan een aantal blokjes suikervrije pure chocolade in het beslag. Voeg dan de rest van het beslag toe.
- Bak de chocolade lava cakejes voor 20 minuten in de oven.
- Serveer met een beetje poedersuikervervanger en suikervrije slagroom!
Ontdek de gezondheidsvoordelen van cacao
Cacao is het basisingrediënt van chocolade en is niet alleen lekker, maar ook gezond. Cacao is namelijk rijk aan antioxidanten die helpen bij het bestrijden van ontstekingen en oxidatieve stress. Daarnaast bevat cacao flavonoïden, een type polyfenol, dat kan helpen bij het verbeteren van je gezondheid.
Hoewel chocolade vaak wordt beschouwd als ongezond vanwege de toegevoegde suikers en vetten, kan het eten van chocolade of cacao in matige hoeveelheden soms helemaal niet erg zijn. Donkere chocolade bevat bijvoorbeeld meer cacao en minder suiker dan melkchocolade en kan daarom een gezondere keuze zijn. Bovendien kan het eten van chocolade of cacao als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl bijdragen aan het welzijn en het geluksgevoel.
Ontdek de oorsprong van chocolade lava cakes en hun populariteit wereldwijd
De chocolade lava cake, ook wel bekend als moelleux au chocolat, is een decadent dessert dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het dessert werd per ongeluk uitgevonden in de jaren ’80 toen de Franse chef-kok Michel Bras per ongeluk een te korte baktijd aanhield voor een chocoladetaart, waardoor de binnenkant vloeibaar bleef. Sindsdien is de chocolade lava cake een populaire keuze geworden in restaurants over de hele wereld vanwege de combinatie van warme, smeltende chocolade en een zachte, luchtige textuur.