Gezond suikervrij gember drankje

Drankjes
Ontdek het recept voor een heerlijk en gezond suikervrij gember drankje. Boordevol smaak en natuurlijke ingrediënten zoals gember, citroen, munt, kurkuma en zwarte peper. Een ideale keuze voor een voedzame, verfrissende en hydraterende drank.
Porties: 5

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 26kcal
Eiwitten 1g
Koolhydraten 4g
Vetten 1g

Ingrediënten

  • 200 gram gember
  • 500 ml water
  • 0,5 citroen
  • Handjevol munt
  • Kurkuma
  • Zwarte peper

Aan de slag

  • Blend 200 gram gember (geschild en in stukjes gesneden) met 500 milliliter water, 3 eetlepels citroensap, een handjevol verse munt, kurkuma (naar smaak en voorkeur) en zwarte peper in een krachtige blender of gebruik een sapcentrifuge.
  • Voor wie een beetje extra tijd heeft en/of niet houdt van pulp: zeef je sap. Pers de pulp goed uit (met behulp van de bolle kant van een soeplepel).
  • Doe het drankje in een afsluitbare fles en bewaar het in de koelkast. Schudden voor gebruik.
  • Gebruik het als pittig shotje, als basis voor je thee of leng aan met bruiswater.

Wat zijn de gezonde aspecten van gember?

Gember biedt verschillende gezonde aspecten die perfect passen binnen een keto dieet. Gember kan helpen bij de spijsvertering, een ander essentieel aspect van een keto dieet. Gember stimuleert de productie van spijsverteringsenzymen, waardoor de vertering van voedsel wordt bevorderd. Dit kan nuttig zijn voor mensen die op een vetrijk dieet zitten, aangezien het de afbraak en opname van vetten ondersteunt.

Bovendien kan gember een opgeblazen gevoel verminderen, wat vaak voorkomende bijwerking is van het veranderen van voedingspatronen, zoals bij een overgang naar een keto dieet. Door gember aan je maaltijden toe te voegen of gemberthee te drinken, kun je de gezonde spijsverteringsvoordelen ervaren terwijl je trouw blijft aan je keto-dieetplan.

Waarom het verstandig is om genoeg water te drinken tijdens je dieet

Het is essentieel om voldoende water te drinken tijdens een keto dieet, om verschillende redenen. Ten eerste helpt water bij het handhaven van een optimale hydratatie, wat van cruciaal belang is voor een goede lichamelijke functie. Tijdens het volgen van een keto dieet, dat koolhydraatarm is, gaat het lichaam over op het verbranden van vet voor energie in plaats van koolhydraten. Dit proces, bekend als ketose, kan leiden tot een verhoogde uitscheiding van water en elektrolyten. Door regelmatig water te drinken, kun je uitdroging voorkomen en het lichaam in balans houden.

Daarnaast kan voldoende water drinken je helpen bij het afvallen tijdens een keto dieet. Water heeft geen calorieën, dus het kan een gezonde vervanging zijn voor calorierijke dranken zoals frisdrank en vruchtensappen. Door voldoende water te drinken, kun je jezelf gehydrateerd houden zonder onnodige calorieën toe te voegen aan je dieet. Bovendien kan water de eetlust onderdrukken en je een gevoel van verzadiging geven, waardoor je minder geneigd bent om te veel te eten. Het kan ook helpen bij de spijsvertering en het metabolisme stimuleren, wat beide gunstig kan zijn voor gewichtsverlies. Kortom, het drinken van voldoende water tijdens een keto dieet is verstandig omdat het je hydrateert, helpt bij gewichtsverlies en een gezonde vervanging kan zijn voor calorierijke dranken.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie