
Voedingswaarden (per portie)
Ingrediënten
- 300 gram cherrytomaatjes
- 150 gram Griekse feta
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels avocado-olie (of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- Een handje verse basilicum
- 1 grote courgette (in slierten of stukjes gesneden)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe in een ovenschaal:
- De cherrytomaatjes
- De feta (blokjes of heel blok)
- De knoflookteentjes (gepeld, eventueel geplet)
- De avocado-olie
- Zout en peper naar smaak
- Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven, tot de tomaatjes openbarsten en de fetazacht is geworden.
- Haal uit de oven en prak alles goed door elkaar met een vork of lepel, tot je een romige saus krijgt.
- Voeg de verse basilicum toe en roer nog even goed door.
- Voeg de courgette toe (rauw als je van een knapperige bite houdt, of kort gebakken/gestoomd voor een zachtere textuur).
Waarom courgetti een geweldig alternatief is voor pasta
Courgetti, oftewel courgetteslierten, zijn een populaire koolhydraatarme vervanger voor traditionele pasta. Ze zijn licht verteerbaar, bevatten nauwelijks koolhydraten én zitten boordevol vitamines en vezels. In combinatie met een romige feta-tomatensaus krijg je een gezonde, voedzame maaltijd zonder concessies aan smaak. Perfect voor wie op zoek is naar een snelle, vegetarische én voedzame avondmaaltijd!
De kracht van geroosterde tomaat en feta
Door cherrytomaatjes en feta samen te roosteren in de oven ontstaat er een heerlijke, romige saus boordevol umami en diepte. De knoflook en verse basilicum maken het geheel extra smaakvol. Deze techniek is niet alleen simpel, maar geeft je gerecht een luxe uitstraling – ideaal voor doordeweeks én als je gasten hebt. Gezond eten was nog nooit zo makkelijk (en lekker)!