Gezonde rabarber aardbei mousse

Dessert
Heb je zin in een heerlijk en gezond dessert? Probeer dan eens de rabarber-aardbeien mousse! Deze heerlijke mousse is gemaakt van verse rabarber en zoete aardbeien, en bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten.
Porties: 3

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 145kcal
Eiwitten 2g
Koolhydraten 5g
Vetten 7g

Ingrediënten

  • 250 gram rabarber
  • 60 gram aardbeien
  • 125 ml room
  • 1 eetlepel erythritol frost 
  • 2 eetlepels mascarpone 
  • 1 theelepel mascarpone
  • Toppings naar keuze: suikervrije granola, munt,…

Aan de slag

  • Snijd 250 gram rabarber en 60 gram aardbeien in stukjes. Doe ze samen met 1 eetlepel water in een pot en kook tot ze mals zijn geworden. Laat volledig afkoelen.
  • Klop 125 milliliter room met 1 eetlepel erythritol frost op tot stijve pieken.
  • Klop in een andere kom 2 eetlepels mascarpone los met 1 theelepel vanillepoeder. Meng het nu voorzichtig onder de opgeklopte room.
  • Neem nu een glaasje en laat je creativiteit helemaal los gaan: laagje room, laagje rabarber-aardbei, laagje room,… Of eerst de rabarber-aardbei en dan de room…
  • Werk af met granola en munt.

Wat zijn de gezonde aspecten van rabarber?

Rabarber heeft verschillende gezonde aspecten die goed passen binnen een keto dieet. Ten eerste is rabarber een uitstekende bron van vezels. Hoewel het totale koolhydraatgehalte van rabarber relatief hoog lijkt, bestaat het grootste deel van deze koolhydraten uit vezels. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen bijdragen aan een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om te veel te eten.

Daarnaast bevat rabarber ook vitamine K, een voedingsstof die belangrijk is voor de bloedstolling en botgezondheid. Vitamine K is een vetoplosbare vitamine, wat betekent dat het beter wordt opgenomen in combinatie met vetten, wat goed past binnen een keto dieet dat rijk is aan gezonde vetten.

Het is echter belangrijk op te merken dat rabarber ook een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers bevat, waaronder fructose. Hoewel de hoeveelheid suiker in rabarber over het algemeen laag is, moeten mensen die een strikt keto dieet volgen rekening houden met hun totale koolhydraatinname, inclusief de koolhydraten uit rabarber. Het is aan te raden om de portiegrootte van rabarber te beperken en het te combineren met andere keto-vriendelijke voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat je binnen je koolhydraatlimiet blijft.

Wat is erythritol frost?

Erythritol frost, ook bekend als erythritol poedersuiker, is een zoetstof die populair is bij mensen die een keto dieet volgen. Het is gemaakt van erythritol, een natuurlijke suikeralcohol die van nature voorkomt in fruit en gefermenteerde voedingsmiddelen. Erythritol heeft een zoete smaak vergelijkbaar met gewone suiker, maar bevat vrijwel geen calorieën en heeft een minimale invloed op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, zoals het keto dieet. Erythritol frost kan worden gebruikt als een suikervervanger in verschillende recepten, waaronder gebak, glazuur en desserts, waardoor keto-liefhebbers toch van zoete smaken kunnen genieten zonder uit ketose te raken.

Het gebruik van erythritol frost tijdens een keto dieet biedt verschillende voordelen. Allereerst heeft erythritol een lage glycemische index, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel nauwelijks beïnvloedt. Dit is cruciaal voor mensen die ketose willen behouden, waarbij het lichaam vetten verbrandt voor energie in plaats van koolhydraten. Daarnaast bevat erythritol vrijwel geen calorieën, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die calorieën willen beperken terwijl ze toch zoetigheid willen ervaren. Bovendien heeft erythritol frost geen bittere nasmaak zoals sommige andere suikervervangers, waardoor het een aangename keuze is voor veel mensen. Het kan gemakkelijk worden gebruikt in recepten door het één-op-één te vervangen voor gewone poedersuiker, waardoor het eenvoudig is om favoriete zoete gerechten om te zetten naar een keto-vriendelijke versie.

alt_tekst

Afvallen met ons Gratis 7 Dagen Keto Snelstart Pakket!

Onze weekmenu's en recepten hebben al meer dan 31.932 mensen geholpen om af te slanken. Wil jij ook samen met ons een kickstart geven aan jouw Keto succes? Vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Rating recept