Ga terug
+ servings
Snack
Deze romige zelfgemaakte hummus is heerlijk smeuïg en verrassend eenvoudig te bereiden. Met kikkererwten, tahin, knoflook en een vleugje citroen maak je in een handomdraai een gezonde en smaakvolle dip. Ideaal als broodbeleg, bij groenten, of als lekkere toevoeging aan je favoriete snackmoment. Bewaar het kikkererwtensap (aquafaba) voor een extra plantaardig recept zoals een luchtige mousse! Gezond genieten was nog nooit zo makkelijk.
Een kom met romige, lichtgele hummus met een scheutje olijfolie in het midden en gegarneerd met verse koriander, geplaatst op een lichtgekleurde, getextureerde doek — een zachte koolhydraatarme keto dip ideaal voor gezond dieet en gewichtsverlies.
Porties: 4
Totale tijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 206kcal
Eiwitten 10g
Koolhydraten 18g
Vetten 11g

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (bewaar het sap, dit kan worden gebruikt in het recept Plantaardige mousse van aquafaba op pagina 150)
  • 4 eetlepels witte tahin
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • scheutje sojaroom
  • scheutje citroensap
  • peper, zout

Aan de slag

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in een kom. Voeg alle overige ingrediënten eraan toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde hummus. Proef en voeg eventueel extra citroensap, olijfolie, peper of zout toe naar smaak.
  • Als de hummus te dik is, voeg dan wat extra room toe om de gewenste consistentie te bereiken.