Ga terug
+ servings
Dessert | Ontbijt | Snack
Deze Paleo Chocolade Banaan Muffins zijn precies wat je zoekt in een gezonde traktatie: zacht, luchtig en vol van natuurlijke banaansmaak. Ze worden gemaakt met amandel en kokosmeel voor een lichte structuur, terwijl de pure chocoladestukjes smelten tot rijke, smeuïge pockets in elke hap. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert, deze muffins hebben de ideale balans tussen voedzaam en indulgent. Ze zijn vrij van granen, zuivel en geraffineerde suikers, maar smaken zó goed dat niemand zou vermoeden dat ze Paleo proof zijn.
Paleo chocolade-banaan muffin met pure chocoladestukjes, luchtige structuur en natuurlijke zoetheid als gezonde ontbijt of snackoptie.
Porties: 3
Totale tijd: 30 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 190kcal
Eiwitten 5g
Koolhydraten 16g
Vetten 12g

Ingrediënten

  • 1 kleine, rijpe banaan (ongeveer 100 g), geprakt
  • 1 groot ei
  • 2 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1 el amandelpasta of gesmolten kokosolie
  • 1 el honing of ahornsiroop (optioneel, voor extra zoetheid)
  • ¼ tl baking soda
  • ¼ tl kaneel
  • Snufje zeezout
  • 1 el pure chocoladestukjes (85 procent cacao, Paleo-geschikt)
  • Optioneel: extra chocoladestukjes of plakjes banaan bovenop

Aan de slag

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en plaats drie papieren muffinbakjes in een muffinvorm.
  • Het beslag maken
    Prak de banaan tot een glad mengsel. Klop het ei, de amandelpasta of kokosolie en eventueel honing erdoor. Voeg amandelmeel, kokosmeel, baking soda, kaneel en zout toe en roer tot je een glad beslag hebt. Spatel de chocoladestukjes er voorzichtig door.
  • Vorm vullen
    Verdeel het beslag over de drie muffinvormpjes. Garneer eventueel met extra chocolade of banaan.
  • Bakken
    Bak de muffins 16 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
  • Serveren
    Laat ze minimaal 10 minuten afkoelen. Heerlijk warm of op kamertemperatuur.