Ga terug
+ servings
Lunch
Deze mini rolletjes van prosciutto gevuld met tomaat, rucola en mozzarella zijn een snelle, gezonde snack boordevol smaak. Afgewerkt met pistachenoten en eventueel balsamicocrème, ideaal voor een licht en voedzaam tussendoortje.
Een groen bord met prosciuttohapjes gevuld met kaas, rucola en stukjes tomaat of meloen, gegarneerd met gehakte noten — een koolhydraatarme snack, ideaal voor gewichtsverlies en een gezond dieet.
Porties: 1
Totale tijd: 10 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 207kcal
Eiwitten 17g
Koolhydraten 6g
Vetten 12.5g

Ingrediënten

  • 3 plakken prosciutto, in de lengte doormidden gesneden (6 halve plakjes, à 7,5 g per stuk)
  • 10 gram rucola (klein handje)
  • 3 snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 3 mini mozzarella, gehalveerd
  • Handjevol gehakte pistachenoten
  • Eventueel: balsamicocrème

Aan de slag

  • Snijd de prosciutto in de lengte doormidden zodat je 6 smalle plakjes krijgt.
  • Leg een klein beetje rucola op elk plakje prosciutto.
  • Halveer de snoeptomaatjes en mini mozzarella.
  • Leg een halve tomaat en een halve mini mozzarella op de rucola en prosciutto.
  • Rol de prosciutto strak op om kleine rolletjes te maken.
  • Garneer de rolletjes met een handjevol gehakte pistachenoten en eventueel een beetje balsamico crème voor extra smaak.