Deze mini rolletjes van prosciutto gevuld met tomaat, rucola en mozzarella zijn een snelle, gezonde snack boordevol smaak. Afgewerkt met pistachenoten en eventueel balsamicocrème, ideaal voor een licht en voedzaam tussendoortje.
Porties: 1
Totale tijd: 10 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 207kcal
Eiwitten 17g
Koolhydraten 6g
Vetten 12.5g
Ingrediënten
3plakkenprosciutto, in de lengte doormidden gesneden (6 halve plakjes, à 7,5 g per stuk)
10gramrucola (klein handje)
3snoeptomaatjes, gehalveerd
3mini mozzarella, gehalveerd
Handjevol gehakte pistachenoten
Eventueel: balsamicocrème
Aan de slag
Snijd de prosciutto in de lengte doormidden zodat je 6 smalle plakjes krijgt.
Leg een klein beetje rucola op elk plakje prosciutto.
Halveer de snoeptomaatjes en mini mozzarella.
Leg een halve tomaat en een halve mini mozzarella op de rucola en prosciutto.
Rol de prosciutto strak op om kleine rolletjes te maken.
Garneer de rolletjes met een handjevol gehakte pistachenoten en eventueel een beetje balsamico crème voor extra smaak.