Ga terug
+ servings
Diner | Lunch
Deze Mexicaans gevulde courgette is echt onwijs lekker, en ook nog eens koolhydraatarm en gezond! De gevulde courgette met vlees en kaas is crispy en lekker warm. Maak af met wat bos ui en geniet!
Porties: 1
Totale tijd: 35 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 775kcal
Eiwitten 34g
Koolhydraten 26g
Vetten 61g

Ingrediënten

  • 1  courgette
  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1 eetlepel ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1/2 paprika
  • 1/2 theelepel Mexiaanse kruiden
  • 1 bosui
  • handje geraspte kaas (cheddar of gewone)
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees uit het midden. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat. 
  • Bestrijk de courgettes aan de bovenzijde met een beetje olijfolie en bestrooi het met een snufje peper en zout. 
  • Zet de courgettes 10 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. 
  • Snijd de bosui in kleine stukjes en bak even mee. Doe ook de tomaten erbij. 
  • Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het Mexicaanse gehaktmengsel. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Garneer ze eventueel nog met wat extra bosui.