Heerlijke kipfilet gevuld met heerlijke groenten en andere lekkere ingrediënten. Een gezond diner of heerlijke als goede stevige lunch. Ideaal gerecht als je je aan een koolhydraatarm dieet probeert te houden!
Porties: 2
Totale tijd: 35 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 317kcal
Eiwitten 29g
Koolhydraten 7g
Vetten 21g
Ingrediënten
2kippenfilets
24 gramrucola sla
150gramsalade naar keuze
5blaadjesverse munt
25grampistachenoten
2 eetlepelsroomkaas
olijfolie
kurkuma
peper
zout
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eerst de pesto door de rucola, muntblaadjes, roomkaas, pistachenoten samen met peper en zout te mixen.
Snijd de kipfilet in de lengte open en vul de kip met de pesto.
Maak met enkele cocktailprikkers de kip dicht.
Kruid de bovenkant van de kip met kurkuma, peper en zout.
Bak de kip in olijfolie aan 2 kanten mooi bruin.
Neem een ovenschaal en doe hierin wat olijfolie en de overgebleven pesto. Leg de kip in de ovenschaal en bestrooi nog met wat extra noten.
Zet nu de schaal in de oven voor gedurende 15 minuten tot de kip mooi gaar is.