Ga terug
Lunch
Een fris en eiwitrijk gerecht met gekruide garnalen uit de airfryer, geserveerd op een salade van avocado, komkommer en gemengde sla. Afgetopt met een verse tomatensalsa voor extra smaak.
Healthy low-carb shrimp mixed with fresh vegetables, served with salsa and lime on the side
Totale tijd: 20 minuten

Voedingswaarden (per portie)

Calorieën 450kcal
Eiwitten 30g
Koolhydraten 12g
Vetten 32g

Ingrediënten

Voor de garnalen:

  • 300 gram grote garnalen (gepeld en ontdarmd)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak

Voor de salsa:

  • 2 rijpe tomaten fijngehakt
  • 1/2 rode ui fijngehakt
  • 1 jalapeño optioneel, voor pit, fijngehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing optioneel
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol koriander fijngehakt

Voor de salade:

  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 100 g gemengde sla bijv. rucola, spinazie, of veldsla
  • 1 komkommer in dunne schijfjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Aan de slag

Voorbereiden van de garnalen:

  • Meng de garnalen in een kom met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn,zout en peper. Zorg ervoor dat de garnalen goed bedekt zijn met de kruiden.

Salsa maken:

  • Meng in een kom de fijngehakte tomaten, rode ui, jalapeño, limoensap en olijfolie.Voeg eventueel een theelepel honing toe voor een zoete smaakbalans.
  • Breng de salsa op smaak met zout, peper en verse koriander. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Leg de gekruide garnalen in een enkele laag in de mand van de airfryer. Bak de garnalen 5-7 minuten, schud de mand halverwege zodat de garnalen gelijkmatig bakken.

Salade maken:

  • Meng de gemengde sla, komkommer en avocado in een kom.
  • Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Serveer de koolhydraatarme garnalen bovenop de salade. Voeg een lepel salsa toe bovenop de garnalen of serveer de salsa aan de zijkant om te dippen.
  • Garneer met extra koriander of een scheutje limoensap voor een extra frisse kick.