Een fris en eiwitrijk gerecht met gekruide garnalen uit de airfryer, geserveerd op een salade van avocado, komkommer en gemengde sla. Afgetopt met een verse tomatensalsa voor extra smaak.
Totale tijd: 20 minutenminuten
Voedingswaarden (per portie)
Calorieën 450kcal
Eiwitten 30g
Koolhydraten 12g
Vetten 32g
Ingrediënten
Voor de garnalen:
300gramgrote garnalen (gepeld en ontdarmd)
1eetlepelolijfolie
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelknoflookpoeder
½theelepelkomijn
Zout en peper naar smaak
Voor de salsa:
2rijpe tomatenfijngehakt
1/2rode uifijngehakt
1jalapeñooptioneel, voor pit, fijngehakt
1eetlepellimoensap
1eetlepelolijfolie
1theelepelhoningoptioneel
Zout en peper naar smaak
Handvol korianderfijngehakt
Voor de salade:
1avocadoin blokjes gesneden
100ggemengde slabijv. rucola, spinazie, of veldsla
1komkommerin dunne schijfjes
1eetlepelolijfolie
1eetlepelbalsamicoazijn
Zout en peper naar smaak
Aan de slag
Voorbereiden van de garnalen:
Meng de garnalen in een kom met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn,zout en peper. Zorg ervoor dat de garnalen goed bedekt zijn met de kruiden.
Salsa maken:
Meng in een kom de fijngehakte tomaten, rode ui, jalapeño, limoensap en olijfolie.Voeg eventueel een theelepel honing toe voor een zoete smaakbalans.
Breng de salsa op smaak met zout, peper en verse koriander. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Leg de gekruide garnalen in een enkele laag in de mand van de airfryer. Bak de garnalen 5-7 minuten, schud de mand halverwege zodat de garnalen gelijkmatig bakken.
Salade maken:
Meng de gemengde sla, komkommer en avocado in een kom.
Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Serveer de koolhydraatarme garnalen bovenop de salade. Voeg een lepel salsa toe bovenop de garnalen of serveer de salsa aan de zijkant om te dippen.
Garneer met extra koriander of een scheutje limoensap voor een extra frisse kick.